L’Aràbia Saudita presideix des d’aquest mes de juliol de 2022 el Grup de Donants de Suport a l’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de les Nacions Unides. Entre les prioritats de l’Aràbia Saudita durant la seva presidència es troben treballar per ampliar la base de donants i la integració de nous socis; enfortir la coordinació, la resposta humanitària i l’arribada d’ajudes a les persones necessitades; i intensificar la cooperació amb els donants i l’oficina de l’ONU.

Entre les ajudes més destacades per l’Aràbia Saudita sobre el Grup de Donants de Suport a l’Oficina de Coordinació d’Assumptes Humanitaris de les Nacions Unides, el Regne saudita destaca que aquest grup inclou més de 156 països amb un total de 96.000 milions de dòlars i ajudes humanitàries que engloben més de 84 països en vies de desenvolupament.

En 2021 el Regne de l’Aràbia Saudita va ocupar el tercer lloc a nivell mundial en ajudes humanitàries, segons la Plataforma de Seguiment de les Nacions Unides

L’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA) té el mandat de coordinar l’acció humanitària i garantir que les persones afectades per les crisis rebin l’assistència i protecció requerida. Les seves accions tendeixen a aconseguir una resposta efectiva i eficient a través de les cinc funcions bàsiques de l’organització: coordinació; incidència; elaboració de polítiques; finançament humanitari i gestió de la informació, tot això en el marc del degut respecte als principis humanitaris.

El Grup de Donants de Suport a OCHA (ODSG, per les seves sigles en anglès) constitueix la principal plataforma d’interacció entre l’agència de les Nacions Unides i els seus donants, exercint com a consell assessor en qüestions de política, gestió i finançament. És, a més, un mecanisme de rendició de comptes, intercanvi d’informació i consulta en relació amb les prioritats de OCHA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa