El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La BRIMO va protegir el tinent de la Guàrdia Civil mentre trencava els vidres dels cotxes ‘devastats’
  • CA

 

 

La Brigada Mòbil dels Mossos, la BRIMO, va protegir el Tinent Norberto de la Guàrdia Civil mentre trencava els cotxes “devastats” de l’institut armat en l’escorcoll del 20 de setembre de 2017 a la seu d’Economia. Així ho relaten en una minuta el sergent TIP 4878 i el Caporal TIP 2878 que van realitzar servei d’ordre públic com a components de l’indicatiu Dragó Lima de la BRIMO. L’informe que consta en el sumari del judici del procés i al que ha tingut accés El Món és de data 5 d’octubre i detalla l’acció dels dos efectius durant el seu servei. Aquesta versió dels fets ha estat mig corroborada aquest dilluns en la testifical del mateix Tinent en la causa especial 20907/2017. 

 

Segons detallen en la minuta, al voltant de la 1:20 de la matinada van començar a rebre ordres per tal de desallotjar la zona de la Rambla Catalunya, de davant la seu del departament que dirigia Oriol Junqueras. Segons detalla l’informe van actuar i van “desplaçar per aconseguir  arribar a Ia porta de Ia conselleria i assegurar ha zona on es trobaven també els vehicles policials de Ia Guardia Civil”. “Un cop assegurada la zona”, detalla la minuta policial,  van sortir els efectius de la Guàrdia civil de l’edifici de Ia conselleria i “van fer comprovacions dels seus vehicles”. 

 

“El tinent de Ia Guardia Civil, va intentar obrir les portes del maleter d’un dels vehicles tot terreny logotipats, concretament l’últim, i no va poder”, relata el text. “Posteriorment, aquest mateix tinent, va introduir el braç per una finestra trencada, i va agafar un moltó i amb aquesta eina, va colpejar en repetides ocasions als vidres laterals del darrere dels dos costats I el vidre de Ia porta del maleter que no estava trencat”, detallen els policies. 

 

L’informa continua explicant que un “cop trencats els vidres, va intentar fer comprovacions a l’interior del vehicle pero a causa de Ia poca Ilum no ho podia fer“. Va ser aleshores quan “l’inspector en cap de Ia BRIMO, va requerir al caporal que portes una linterna per facilitar Ia feina de comprovació del tinent”. Amb el lot van fer les comprovacions, i els Brimos concreten que el “tinent va retirar dos escuts del maleter” i aleshores van “veure  dues armes de foc Ilargues al maleter”. “Una arma el guardamans de fusta de color marró i l’altre de color negre sense poder especificar models concrets”, detalla la minuta. Les armes, remarca el caporal que signa la declaració, només les van veure quan el tinent va retirar els escuts. 

 

Un cop comprovades les armes, i seguint el fil de l’atestat policial, el tinent va marxar a l’interior de I’edifici i posteriorrnent van sortir mes agents de Ia Guardia Civil per realitzar més comprovacions a I’interior dels seus vehicles i “igual que amb el tinent, el mateix caporal els va facilitar iluminació amb Ia linterna”. “Durant aquestes comprovacions, aquest caporal va poder veure corn agafaven una bossa tipus motxila i dos carregadors d’arma Ilarga, del mateix vehicle i se’Is emportaven amb ells”, alerta la minuta.

Primera part de la minuta
Minuta que detalla com va anar part de la destrucció dels cotxes de la Guàrdia Civil | QS

 

Minuta
La segona part de la minuta policial | QS

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa