El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlem dispara els ingressos del primer semestre
  • CA

El Grup Parlem Telecom té la directa posada i continua amb un creixement vertical. En el primer semestre del 2021, els ingressos de la companyia s’han disparat i han crescut un 79% respecte del mateix període del 2020: han passat dels 8,5 milions d’euros ingressats en els resultats proforma de l’any passat als 15,2 milions d’aquest any. Són “els millors resultats històrics” en un primer trimestre de l’empresa catalana. Amb aquestes dades sobre la taula, Ernest Pérez Mas i el seu equip esperen clarament superar aquest 2021 els 18,7 milions d’ingressos del total del 2020.

La companyia catalana ha incrementat notòriament el seu creixement inorgànic durant aquest 2021. De fet, ha adquirit dues operadores locals, Octel, a València, i Tecnoso, a Taradell, el que ha fet que augmenti el seu EBITDA en un 295%. Aquest indicador és el benefici generat per l’activitat purament operativa i ha passat de 241.000 euros el primer semestre del 2020 a 952.000 euros durant el primer semestre del 2021.

Aquests resultats financers tan positius encara ho podrien ser més. Per ara, no reflecteixen els efectes de la sòlida sortida a borsa del Grup Parlem Telecom, que es va produir el 22 de juny del 2021. L’operadora catalana va entrar a cotitzar al mercat amb un valor total de 45’3 milions i amb les seves accions a un preu de sortida de 2,83 euros. Des d’aleshores, la confiança dels inversors i la bona evolució del Grup Parlem Telecom han permès un creixement continuat en l’entorn borsari de la companyia, que ara té les accions a un preu/unitat de 4’75 euros i una capitalització de 76’4 milions, el que vol dir una rendibilitat anual del 67’8%.

Des de la sortida a borsa, el Grup Parlem Telecom ha accelerat també el seu pla d’expansió territorial amb d’obertura de fins a cinc botigues físiques a Catalunya. Aquestes oficines estan situades a Vic, Malla, Amposta, Igualada i Terrassa. Així mateix, el grup ha llançat recentment Aproop, una nova operadora de telecomunicacions de proximitat destinada al mercat valencià. A més, alguns ajuntaments han adjudicat recentment contractes al Grup Parlem Telecom. Es tracta de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i deu consistoris més.

Parlem, la companyia telefònica des de Catalunya i en català

Parlem Telecom va néixer l’any 2014 per oferir serveis integrals de telecomunicacions tant per a particulars com per a empreses, des de Catalunya i en català. A més, la companyia catalana aposta per un tracte de proximitat amb el client amb una identitat pròpia. La companyia es troba en fase d’expansió i ha aparegut els dos últims anys entre les 200 empreses que més ràpid creixen d’Europa dins del top 1.000 anual del Financial Times.

Ubicada al districte 22@ de Barcelona, Parlem Telecom és una operadora d’avantguarda que desenvolupa projectes d’innovació, com ara Pilots 5G a l’àrea metropolitana o projectes d’intel·ligència artificial en català. Alhora, està molt implicada en l’impuls del sector TIC del país. La companyia ofereix múltiples solucions tecnològiques innovadores a mida de les necessitats de cada empresa a través de la línia de negoci Parlem Empreses i està executant un pla d’obertura de botigues físiques arreu de Catalunya pel període 2021-2022.

Així, Parlem Telecom aspira a convertir-se en un gran grup de telecomunicacions, que fomenti la implantació d’operadors regionals de proximitat a altres territoris de parla catalana i a Europa que s’adaptin a la identitat social i cultural de cada zona. En aquest sentit, acaba de néixer l’operadora Aproop, que ofereix serveis integrals de mòbil, internet i telefonia fixa de proximitat al País Valencià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa