El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Grífols compra la farmacèutica alemanya Tiacheng per 1.100 milions
  • CA

La farmacèutica internacional catalana Grífols ha anunciat aquest divendres la compra de Tiacheng, la farmacèutica alemanya que posseeix el 89,88% de les accions ordinàries de Biotest i l’1,08% de les accions preferents. Tot això ho ha comprat per un import de 1.100 milions d’euros. La farmacèutica ha informat en un comunicat que abonarà 773 milions d’euros i hi afegirà un préstec de 313 milions. Per altra banda, la farmacèutica també ha decidit llançar una Oferta Pública d’Adquisició (OPA) a tots els accionistes per tal que adquireixin la resta de les accions ordinàries i preferents de Biotest, per un valor, respectivament, de 43 i 37 euros.

Biotest es dedica a desenvolupar, produir i comercialitzar medicaments biologics que es poden fer servir en cures intensives, immunologia clínia i hematologia. Ara, el capital social de Biotest estarà valorat en uns 1.600 milions d’euros i en 2.000 milions en el seu valor de mercat. Grífols tindrà ara 17,7 milions d’accions aquesta farmacèutica alemanya, i això equival al 89,99% del dret a vot i del 44,94% del capital social, i 24.581 accions preferents, un 0,5% del capital total.

Grífols ha comunicat que ara es tirarà endavant l’OPA per tal d’adquirir la resta d’accions. La farmacèutica creu que aquesta transacció demostra que Biotest i Grífols “compleixen amb les seves respectives missions i avancen conjuntament per augmentar globalment la disponibilitat de teràpies plasmàtiques en benefici dels pacients de tot el món”.

Biotest compta amb 12 productes que es comercialitzen a més de 90 països. Disposa d’una capacitat de fraccionament del plasma fins als 1,5 milions de litres anuals, però té previst duplicar aquesta quantitat a través del projecte Biotest Next level. L’any passat va facturar 484 milions d’euros i va obtenir un Ebitda ajustat de 108 milions d’euros. L’operació permetrà reforçar la capacitat de Grífols amb la disponibilitat de medicaments plasmàtics, el seu ‘pipeline’ I+D i la seva presència comercial. L’operació està pendent de diverses aprovacions i condicions reguladores i està previst que quedi tancada al final del primer semestre de l’any que ve.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa