Foment titlla de “barbaritat” plantejar una pujada d’impostos

Sánchez Llibre advoca per la política del "qui usa, paga" per les autopistes en línia amb el Consell d'Infraestructures

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha titllat de “barbaritat” i una “ofensa al teixit productiu” plantejar una pujada d’impostos. La patronal preveu elaborar un “llibre verd” per analitzar la reforma fiscal plantejada pel govern espanyol i proposar alternatives. La confederació està en contra d’una harmonització fiscal a l’Estat i ha reclamat eliminar l’impost de patrimoni. Així mateix, Foment també ha demanat accelerar l’arribada d’ajudes directes, allargar els ERTO fins al final de la crisi i introduir criteris de flexibilitat a les empreses. Sánchez Llibre també ha advocat per la política del “qui usa, paga” per a les autopistes, en línia amb el pronunciament del Consell d’Infraestructures de Catalunya.”Parlar de pujades d’impostos en aquests moments és una barbaritat i una ofensa al teixit productiu espanyol”, ha assegurat de manera contundent el president de Foment del Treball en una conferència sobre ‘Política econòmica: una urgència que no pot esperar’, organitzada pel Consell General d’Economistes. Davant aquest escenari, la patronal ha creat una comissió amb experts fiscals de trenta despatxos diferents per analitzar la reforma proposada pel govern espanyol i preveu elaborar un “llibre verd” amb alternatives i fiscalitat comparada.

De moment, Foment ha reclamat l’eliminació de l’impost sobre el patrimoni i ha assegurat que es tracta d’una taxa “confiscatòria” que limita la competitivitat de Catalunya. “Si volem ser competitius des de la perspectiva que cada autonomia tingui els seus tributs i la capacitat d’eficiència en la gestió d’aquests, s’hauria d’eliminar l’impost de patrimoni”, ha manifestat. Com a contrapartida, la patronal ha proposat fer front a la lluita contra l’economia submergida, amb un pes d’entre un 20% i un 25% del PIB. En cas de reduir aquest percentatge a un 15%, equivalent a la mitjana europea, Sánchez Llibre ha assegurat que l’economia tindria uns ingressos addicionals d’entre 20.000 i 30.000 milions d’euros anuals.

Per fer front a la pandèmia, el president de la patronal també ha reclamat accelerar l’arribada d’ajudes directes a les empreses, així com allargar els ERTO fins al final de la crisi o introduir criteris de flexibilitat en les companyies per evitar que aquestes hagin de “tancar” davant la impossibilitat de mantenir els nivells d’ocupació. En aquest sentit, Sánchez Llibre ha destacat l’arribada dels fons europeus com una “oportunitat” per incrementar la productivitat, millorar la competència i transformar l’economia amb la implementació de nous sectors. La patronal ha reclamat una gestió “eficient i transparent” i buscar un “acord social” entre les administracions, els sindicats i les patronals per evitar una “ruptura de la cohesió social”.

En matèria d’infraestructures, Sánchez Llibre ha advocat per la política del “qui usa, paga” a les autopistes. El president de la patronal s’ha remès a un informe elaborat fa més d’un any pel Consell d’Infraestructures de Catalunya, en el qual s’apuntava en aquesta direcció. En aquest sentit, el president de la confederació ha assegurat que “no seria just” que tots els ciutadans haguessin de pagar el manteniment de les carreteres a través dels pressupostos, com fins ara, i ha apuntat a l’alternativa que qui usi les carreteres sigui qui hagi de pagar. Tot i això, ha matisat que els transportistes de mercaderies i els autònoms haurien de carregar l’impost al destinatari final.

Foment també ha defensat la “socialització” de la vacuna per tal d’arribar com més aviat millor a la immunitat de grup. En aquest sentit, ha celebrat que SEAT hagi pogut començar a vacunar treballadors i ha assegurat que estan en “contacte permanent” amb la conselleria de Sanitat per permetre a més empreses iniciar un procés de vacunació per als empleats. Sánchez Llibre també ha demanat la “complicitat” de les administracions perquè el passaport post-covid sigui una realitat i les persones immunes puguin viatger sense traves, la qual cosa contribuiria a dinamitzar el turisme.

Membre d’Honor del Registre d’Economistes Auditors

La conferència ha conclòs amb la distinció de Josep Sánchez Llibre com a Membre d’honor del Registre d’Economistes Auditors (REA) del Consell General d’Economistes com a reconeixement a la seva trajectòria professional i a les aportacions a l’economia en l’àmbit de l’auditoria de comptes. El president del Consell General d’Economistes, Valentí Pich, i el president del REA, Carlos Puig de Travy, han destacat la tasca del president de Foment del Treball i la “contribució” a la corporació professional i, en termes generals, a la societat.

Comentaris

  uno que vive el Tabarnia 17/05/2021 4:23 pm
  tots els lladres s,analteixen entre ells mateixos, medalla per aqui, medalla per alla, son els serveis prestats per aquest individu, i el lo pelat de la franja, el decaleg de Foment es el sigüent. 1 tots els elements que estan per poder traballar, es presentaran a la plaça major del poble, o ciutat per ser escollit per els patrons 2 si no cumpleixen amb els objectius, seran ecomiadats sensa cap tipus de indemnitzacio 3 en cas de enfermetat, el traballador no tindra cap tipus de subsidi, (aixi s,evita el frau) 4 la economia sumergida quedara regulada per els empresaris, ja que ells en son els grans promotors de la mateixa 5 si le,mpresa creu que els beneficis no son els adecuats, poden ecomiadar sense cap tipus de explicacio 6 els hereus estaran exens de tributar per la herencia rebuda i per els beneficis obtinguts (futurs) 7 la renovacio de cadenas de produccio, de I+D, anira a compte de l,estat amb les rebaixes dels impostos 8 els nois, o noies (cervellets) que tinguin un potencial altament qualificat, seran recompensats amb el sou minim interpofesional, no sigui cas que els beneficis no siguin els adecuats, i amb contractes a precari 9 el sou te que minvar encara mes perque si no les empreses no son rentables, ja que la gran remora es precisament el que se l,hi paga 10 en definitiva el treballador te que ser de USAR Y TIRAR
  Ricard 17/05/2021 4:21 pm
  La barbaritat és que Foment defensi interessos estrangers.
  Català 17/05/2021 3:55 pm
  Doncs us aneu a queixar als vostres amics de la Villa del Oso y el Madroño, mestre

Nou comentari