Banc Sabadell ha tancat el primer trimestre amb un benefici net atribuït de 252 milions d’euros, cosa que suposa el 44,3% més que el mateix període de l’any passat, segons ha informat aquest divendres l’entitat presidida per Josep Oliu a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Sense tenir en compte l’aportació del banc britànic TSB, el benefici atribuït del grup es va situar en 190,3 milions d’euros, amb un increment del 9%. El marge d’interessos, tot i l’entorn de tipus d’interès negatius, se situa en el període en 974 milions, el 51,4% més, i la ràtio de morositat continua decreixent fins quedar fixada en el 7,5% en l’agregat del grup, una taxa que se situa en el 9,45% si s’exclou TSB.

La millora de la situació econòmica i la caiguda continuada de la morositat ha facilitat una important reducció de les provisions per fer front a les insolvències i altres deterioraments que aquest any ha absorbit 434,9 milions d’euros, amb una reducció del 52% en comparació amb el mateix període de l’any passat quan aquesta partida va requerir de 906,5 milions d’euros.

Aquesta reducció d’aportacions a provisions s’ha vist beneficiada pels resultats de les operacions financeres (ROF) que han totalitzat 308,1 milions d’euros que han anat íntegrament a provisions. El resultat del ROF ha caigut un 58% en relació amb l’any passat, que va ser un any extraordinari pel volum d’aquestes operacions.

En el comportament dels marges destaca la millora del marge d’interessos que se situa en 973,893 milions d’euros, amb una millora del 51,4%. El marge d’explotació brut ha tancat el trimestre amb 1.567, 571 milions d’euros, amb una caiguda del 5,9%, arrossegat per l’increment de les despeses d’explotació que amb la incorporació de TSB en el perímetre del banc s’incrementen un 48,6%. Sense TSB les despeses d’explotació queden planes en termes comparatius homologables.

El marge abans de dotacions es va situar en 805,695 milions d’euros, amb una caiguda del 29,5%, cosa que un cop descomptades les provisions per insolvències i deterioraments, fons de comerç i impostos va deixar un benefici net atribuït al grup de 252 milions, un 44,3% més que el mateix període de l’any passat.

La ràtio d’eficiència es va situar el 31 de març d’aquest any en el 51,14%, cosa que suposa un important increment des del 48,82% que es va registrar el primer trimestre de l’any passat. Aquest fort increment d’aquesta ràtio, que mesura els costos que l’entitat ha de pagar per captar un euro, respon a la incorporació dels resultats de TSB en l’agregat del grup.

La ràtio de capital, en termes de common equity Tier 1 (CET1) es va situar el 31 de març en l’11,9%, i en termes fully loaded va quedar en l’11,8%, per sobre de les exigències de capital del regulador que les fixa en el 9,25%.

La ràtio de morositat del grup continua en tendència descendent i el primer trimestre va tancar en el 7,5%, sense TSB amb el 9,45%, lluny de l’11,9% del primer trimestre de l’any passat.

Els recursos dels clients el març es van situar en 131.290 milions d’euros, amb un creixement del 38,3% en relació amb el mateix període de l’any passat que es queda amb un augment del 2,7% si s’exclou TSB.

La cartera de crèdits, sense tenir en compte l’adquisició temporal d’actius, ni el saldo d’actius dubtosos i els ajustos periodificats, s’enfila fins els 138.254 milions d’euros, amb un increment del 33%. Sense les xifres de TSB l’agregat de la inversió creditícia es manté estable en relació amb el mateix període de l’any passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa