El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya, líder en captació estrangera en el sector dels videojocs
  • CA

Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d’inversió estrangera en el sector dels videojocs. Així ho constata un estudi d’ACCIÓ, que detalla que en els últims cinc anys s’han atret 20 nous projectes, que han suposat una inversió de 120 milions d’euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. En concret, Catalunya ha atret el 12,2% de la inversió estrangera en videojocs destinada a tota la UE entre el 2027 i el 2021, amb els Estats Units, França, Suècia i Corea del Sud com a principals països inversors.

Un jugador de videojocs al centre de 'gaming' Élite de Barcelona / J.P.
Un jugador de videojocs al centre de ‘gaming’ Élite de Barcelona / J.P.

Per davant d’Amsterdam o París

L’estudi destaca que Catalunya es troba per davant de regions d’Amsterdam o de Bordeus i París pel que fa a volum d’inversió en l’àmbit dels videojocs. Així mateix, Catalunya també es posiciona com a segona regió de la UE pel que fa al nombre de llocs de treball creats amb aquests projectes d’inversió estrangera.

De fet, el 40% de les principals companyies mundials de videojocs tenen presència a Catalunya -la japonesa Bandai Namco, la francesa Ubisoft o la britànica King, entre altres-. “Les empreses venen aquí perquè hem sabut crear un ecosistema que atrau”, ha dit el conseller d’Empresa, Roger Torrent, que aquest divendres s’ha reunit amb una vintena de companyies del sector. A la trobada també hi ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Manca de talent digital

Una de les qüestions que s’ha tractat a la reunió ha estat la creació de talent. “Hem de continuar treballant en la generació de talent perquè ens falten perfils tecnològics i digitals”, ha admès Torrent. En aquesta línia, ha recalcat que cal “incidir en campanyes de vocació”, sobretot en dones, que actualment són minoria en el sector. “Necessitem més alumnes, que després seguiran en el sistema educatiu i nodriran aquesta indústria”, ha indicat el titular d’Empresa i Treball. “El sector del videojoc és molt dinàmic i disruptiu i necessita nous coneixements”, ha afegit.

Ara bé, segons Torrent la manca de talent digital es produeix de manera generalitzada a tota la UE. “Es calcula que falta al voltant d’un milió d’enginyers a tot el continent”, ha indicat Torrent. Tenint en compte això, un dels “potencials riscos” és la fuga de persones que es formin a Catalunya. En aquest sentit, la responsabilitat del Govern passa, segons Torrent, per “fer millor la feina que altres països” per poder retenir-lo.

Més de 200 empreses del sector

A Catalunya enguany hi ha 200 empreses del sector del videojoc i una cinquantena d’start-ups. Torrent ha admès que hi ha el “risc” que grans multinacionals concentrin part del negoci i ha assegurat que el departament treballarà per detectar “tensions” i fer mentoratge a les empreses “amb capacitat de creixement”. “ACCIÓ té el propòsit d’ajudar a les empreses catalanes a créixer, perquè necessitem musculatura per competir en mercats cada cop més globalitzats”, ha dit el conseller d’Empresa i Treball.

De cara al futur, la unitat del Departament d’Empresa i Treball que s’encarrega de l’atracció d’inversions estrangeres treballa amb una cartera de 40 potencials projectes, la xifra més alta de la sèrie històrica. “Estem fent esforços molt grans, els més grans en molts casos que s’havien fet fins ara, per tal d’ajudar a la reindustrialització incorporant noves tecnologies”, ha assegurat Torrent.

Més notícies
Ruth Cuscó i Carlos Sevillano / Mireia Comas
El ‘boom’ de l’empresa catalana que vol revolucionar la sanitat amb IA
Notícia: El ‘boom’ de l’empresa catalana que vol revolucionar la sanitat amb IA
Comparteix
L’empresa de codificació sanitària ASHO ja ha fet el salt a un altre continent després d’anys de creixement exponencial en facturació
Ivo Gasulla i Xavier Llauradó, fundadors de Benditas Drinks / Cedida
Una empresa catalana converteix en negoci una aigua amb gas amb alcohol
Notícia: Una empresa catalana converteix en negoci una aigua amb gas amb alcohol
Comparteix
Benditas drinks introdueix al mercat tres noves begudes alcohòliques per revolucionar l'acte "d'anar a prendre alguna cosa"
Un viatger caminant amb maletes a la zona d'arribades de la T1 a l'aeroport del Prat el 19 de juny del 2020 / ACN
Una empresa catalana fa l’agost reclamant a les aerolínies el que deuen als passatgers
Notícia: Una empresa catalana fa l’agost reclamant a les aerolínies el que deuen als passatgers
Comparteix
Reclamio és un portal digital que estalvia als seus clients els tràmits feixucs per aconseguir cobrar indemnitzacions de les companyies aèries
Imatge exterior de l'edifici d'Indra a Sant Joan Despí des d'on treballen una part de gestors de contactes de Ferroser
El Govern adjudica a una empresa de l’Ibex 35 la consulta dels Jocs
Notícia: El Govern adjudica a una empresa de l’Ibex 35 la consulta dels Jocs
Comparteix
El pressupost de licitació supera els 300.000 euros

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de l'Os a setembre 16, 2022 | 16:34
    Joan de l'Os setembre 16, 2022 | 16:34
    Grans trumfos del conseller Torrent i bona operació per a blanquejar-lo, llàstima que tots tinguem ben present la seva actuació des de la presidència del parlament en favor de les autoritats repressives espanyoles i la submissió al 155. Un col.laboracionista de primera magnitud.
    • Icona del comentari de: El que hi ha a setembre 16, 2022 | 21:58
      El que hi ha setembre 16, 2022 | 21:58
      La qualitat dels creadors catalans és coneguda arreu des de fa molts anys. Les inversions no les atrauen els polítics, les atrauen el talent i l'excel·lència dels que despleguen aquesta activitat a Catalunya. Si ajudar vol dir omplir la butxaca de l'endolladet de partit que ha après a fer la O amb un canut, no cal que llencin els calers. El partit no té gaire talents, murrieria potser sí, però talent?
      • Icona del comentari de: Si a setembre 17, 2022 | 00:58
        Si setembre 17, 2022 | 00:58
        Cert, i de tot això se n'aprofita el estado terrorista amic d'aquest traïdor.
  2. Icona del comentari de: joandoménec a setembre 16, 2022 | 16:55
    joandoménec setembre 16, 2022 | 16:55
    Aquest miserable conseller no té cap rosegó que portar-se a la boca i ens presenta com a gran triomf qualsevol bajanada.
  3. Icona del comentari de: Vulgar a setembre 16, 2022 | 20:40
    Vulgar setembre 16, 2022 | 20:40
    Erc, cartellets i fer el ridicul. Erc gent vulgar, curteta , xuleta i gandula
  4. Icona del comentari de: Anònim a setembre 16, 2022 | 22:48
    Anònim setembre 16, 2022 | 22:48
    Rogelio se parece a un predicador.
  5. Icona del comentari de: Veieu com la UE ho té molt clar? a setembre 17, 2022 | 07:39
    Veieu com la UE ho té molt clar? setembre 17, 2022 | 07:39
    Catalunya és una regió, no una nació.
  6. Icona del comentari de: Joan Prats a setembre 17, 2022 | 17:47
    Joan Prats setembre 17, 2022 | 17:47
    Torrent un figurin d'aparador.
  7. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 20, 2022 | 14:18
    Gonzalo setembre 20, 2022 | 14:18
    Es lo que tiene Matrix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa