El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villatoro dimiteix com a director del Memorial Democràtic
  • CA

Vicenç Villatoro ha decidit renunciar al seu càrrec de director del Memorial Democràtic per raons personals i perquè vol dedicar-se plenament a la creació literària. Així, la consellera de Justícia i presidenta de la junta de govern del Memorial, Lourdes Ciuró, ha decidit que Enric Pujol sigui el nou responsable del memorial. El relleu hauria de produir-se a principis d’octubre. Pujol és periodista i doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha estat professor adscrit fins ara. A més, forma part del Consell Científic i Pedagògic del MUME des de l’any 2009.

La consellera de Justícia ha agraït a Villatoro la seva feina durant el temps que ha estat director del Memorial i ha manifestat que vol seguir comptant amb la seva ajuda en futures activitats de l’entitat. El rellevarà Pujol, que fins ara era director del Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera. Ciuró l’ha triat a ell perquè en la seva trajectòria ha investigat sobre els exiliats i la Guerra Civil i té molt coneixement sobre l’estudi historiogràfic d’aquests dos àmbits. De fet, ha escrit diversos llibres al respecte i ha estat comissari de diverses exposicions sobre altres personatges i períodes de la història contemporània de Catalunya.

Enric Pujol, nou director del Memorial Democràtic / EP
Enric Pujol, nou director del Memorial Democràtic / EP

Ciuró ha reivindicat la figura de Pujol com un “excel·lent director pel seu coneixement de la institució, per la seva trajectòria com a historiador i per la seva experiència en l’àmbit de les polítiques de la memòria”. El nou director del Memorial Democràtic va ser director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà entre el 2004 i el 2005. També va ser el responsable d’una Àrea d’Història i Pensament Contemporani que li va comportar assumir la responsabilitat del Centre d’Estudis de Temes Contemporanis i del Centre d’Història Contemporània de Catalunya.

El comiat de Villatoro

Per part de Villatoro, el ja ex director del Memorial Democràtic ha transmès un missatge als membres de la Junta de Govern del Memorial en què els agraeix el “suport i la confiança en un període enormement intens i satisfactori”. També ha agraït a Ciuró, a la Direcció General de Memòria Democràtica i a tot l’equip del Memorial “la seva feina, dedicació i professionalitat” en la seva etapa com a director.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa