Judit Carrera serà la nova directora del CCCB

Assumirà el càrrec a partir del mes de setembre en substitució de Vicenç Villatoro

 

El comitè d’experts designats en la convocatòria pública que la Diputació de Barcelona per designar la nova direcció del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha escollit Judit Carrera per ocupar el càrrec a partir del setembre. Carrera substituirà Vicenç Villatoro, que ha finalitzat el contracte. El comitè ha estat presidit per Jaume Casals i format per Ester Pujol, Lluís Noguera, Ane Rodríguez, Saskia Sassen, Martina Millà i Pascal Beausse. Aquest dilluns, Carrera s’ha reunit amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells. La nova directora de l’equipament és la cap de Debats i Educació del CCCB, on ha estat la responsable de quatre grans projectes.

 

Ha impulsat cicles de conferències i debats sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb la complicitat d’una àmplia xarxa d’intel·lectuals i institucions locals i internacionals.

 

Al CCCB, és també la responsable d’Educació, conscient que és en la intersecció entre el món educatiu i el cultural on es juga el futur de la cultura. És la directora del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, un observatori privilegiat de les ciutats europees en col·laboració amb els principals museus d’arquitectura d’Europa, i la cap de l’Arxiu CCCB, un espai multimèdia que posa a l’abast del públic els continguts creats pel CCCB al llarg dels seus anys d’activitat.

 

Llicenciada en ciència política i de l’administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va obtenir un Diploma d’Estudis Avançats a l’Escola Doctoral de l’Institut d’Études Politiques-Sciences Po de París. A París, va treballar a l’oficina de prospectiva de la UNESCO, i posteriorment ho va fer al Centre UNESCO de Catalunya, al Fòrum 2004 i al Departament de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari