El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Calella de Palafrugell recupera les havaneres en una 54a cantada “emotiva” i marcada per les restriccions
  • CA

Després que la pandèmia impedís celebrar-la l’any passat, aquest dissabte la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell ha recuperat de nou la Cantada d’Havaneres. La 54a edició ha estat marcada per la covid i, de fet, l’aforament s’ha limitat a la meitat del que era habitualment. També s’han restringit els accessos tant per terra com per mar a un espectacle “emotiu”, tal i com reconeix l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. A l’escenari hi han pujat els mateixos grups que estava previst que interpretessin les havaneres l’any passat: Ultramar, Els Cremats, Peix Fregit i els degans, Port Bo, que ho han fet acompanyats per primera vegada per una orquestra, la Montgrins.

Un concert vibrant que ha combinat temes clàssics amb noves cançons que s’han interpretat tant en català com en castellà. Al final, però, els mocadors blancs han tornat a voleiar al cel de Calella de Palafrugell quan s’ha interpretat ‘La bella Lola’, que ha precedit un altre dels grans clàssics, ‘El meu avi’, amb el que s’ha tancat el concert. Tot plegat en una nit en què l’organització ha volgut remarcar la importància d’haver recuperat un dels actes “clàssics” de l’estiu.

Un clàssic que, de fet, l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, ha volgut destacar com el “tret de sortida” de la temporada a la localitat costanera. “Volíem fer aquesta cantada, encara que és evident i tothom sap que no és una cantada normal”, ha assenyalat. Piferrer ha explicat que per a la localitat és “molt important” poder fer un esdeveniment que habitualment porta molta gent al municipi. La cantada d’aquest any ha comptat amb la presència de l’exconsellera de Treball de la Generalitat, Dolors Bassa, que ha rebut diverses ovacions al llarg de la nit. Bassa ha estat acompanyada de la seva germana i diputada al Congrés d’ERC, Montse Bassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa