Marc Ribas s’ha posat al capdavant de la segona semifinal de Cuina com puguis, el concurs de cuina que està triomfant a la plataforma 3Cat i també a TV3 els dimecres a la nit. En aquesta ocasió, eren Tomàs Molina i el Mag Lari els qui s’enfrontaven en aquests particulars fogons. En la primera prova, els han intercanviat el contingut de les seves neveres. El primer en adonar-se ha estat el mag, que ha etzibat un “merda” que ha deixat clar què pensava del tema.
El meteoròleg ha decidit enviar-li al Mag Lari els cargols com a ingredient principal, mentre que ell s’ha quedat la carn. Quan li han posat davant aquests animalons, l’il·lusionista ha deixat clar que el repte seria majúscul per a ell perquè li fan “molt fàstic“: “No els vull tocar i tampoc no sé com cuinar-los perquè no els he tastat mai“.
Hi ha hagut un punt en què s’ha cremat quan ha volgut agafar una olla bullint sense els guants i els jutges han hagut d’anar ajudant-lo perquè se’l veia una mica perdut. Ara bé, tot formava part d’una estratègia perquè el resultat final del seu plat ha estat molt millor que el del seu rival: “Tenia expectatives baixes i el plat fa goig. Està molt bo. Guau. Sucaria pa a la salseta i és un plat molt bo per fer-lo en mitja hora. La cocció és bona”.
Del plat del Tomàs Molina, no han tingut molt bons comentaris precisament: “Aquí hi veig molt d’oli, està molt oliós… L’albergínia sembla una esponja plena d’oli i ens farà mal a la panxa. No m’encaixa aquest plat amb la cuina del Tomàs de l’altre dia que era la cuina dels colors, crec que t’has equivocat amb els ingredients“, li han dit. A més a més, tampoc no li han perdonat que els xampinyons estiguessin crus i l’han advertit que no hauria de fer-ho això, ja que pot arribar a ser tòxic. El guanyador ha estat, com es podia preveure, el Mag Lari.

Totes les guitzes de la segona prova del Cuina com puguis, per al Tomàs Molina
A la segona ronda, el perjudicat inicial ha estat el Tomàs Molina perquè ha hagut de cuinar amb uns bastonets. Però no només això, sinó que totes les guitzes li han anat dirigides a ell perquè no ha encertat cap de les preguntes. El repte quin era? Reproduir un fricandó sense dir-los quins ingredients necessita i quina és la recepta.
El Mag Lari ha encertat la primera qüestió i això ha fet que el meteoròleg hagués de cuinar amb un casc de moto i cabells incorporats. La segona guitza, també per a ell amb un davantal que l’unia a un dels membres del jurat. I després? S’ha hagut de posar guants amb ungles llargues incorporades que li han complicat encara més les coses. Per si no n’hi hagués prou, tampoc li han col·locat uns patins de rodes.
En el resultat final, li han recriminat al Tomàs Molina que el seu fricandó fos massa líquid: “Sembla un estofat”. Els dos heu escollit porc per fer un fricandó de vedella, cosa estranya. “Hi ha molta salsa, Tomàs, i està bé si fos un estofat perquè no s’assembla gaire a un fricandó… El que volíem era que la salsa es reduís, l’hauries d’haver triturat potser i la ceba estava massa crua”. Del del Mag Lari han dit que el plat estava gustós i que s’assemblava més al fricandó.


El guanyador ha estat el Mag Lari, que s’ha guanyat una plaça en la gran final en la que s’enfrontarà a la Marta Torné després del seu últim triomf. Els plats que han cuinat l’un i l’altre han estat dels millors de tota l’edició, així que sembla una decisió justa que aplaudiran els teleespectadors.