Joc de cartes ha ofert un altre programa mogudet. Marc Ribas ha buscat el millor plat tradicional de Tarragona i s’ha acabat topant amb quatre restauradors singulars que han ofert xou i espectacle a TV3… especialment dos d’ells. Una cambrera molt intensa i un empresari amb aires de grandesa han protagonitzat un enfrontament en què hi ha hagut, fins i tot, acusacions d’espionatge.

El Trull de Tarragona, una opció potent amb un grup empresarial fort

L’equip del programa ha entrat a El Trull de Tarragona, que ha tingut l’empresari Jorge Piera com a representant. En l’estada en aquest local, els rivals s’han adonat de seguida que aquesta masia bonica i amb olor de brasa tenia potencial: “Penso que és un competidor fort i estic una mica preocupat”, ha dit un dels rivals ben aviat. Això sí, justament ells dos es coneixien i això ha fet pensar als altres.

Els plats els han vist correctes, però han coincidit que s’esperaven més ara que tenien les expectatives eren altes. Pel que fa al plat tradicional, han aplaudit la salsa dels caragols encara que tampoc no els han meravellat. S’han sentit crítiques a gairebé tots els plats, però eren petits detalls que no han preocupat gaire a la cuina. En les postres, en canvi, han triomfat: “El millor moment de l’àpat”.

Les postres han estat el millor plat del primer restaurant - TV3
Les postres han estat el millor plat del primer restaurant | TV3

La nota mitjana ha estat un 7, prou alta gràcies al 7,7 de l’espai i el servei. El pitjor ha estat el menjar, però l’han aprovat amb un 6 igualment.

Altafulla, representada per La Xeriueta amb alguns problemes

Marc Ribas i els participants d’aquesta entrega també han volgut delectar-se amb les propostes de La Xeriueta del Joan Tomàs. El restaurant, que es troba a Altafulla, ha causat molt mala impressió. En aquest, l’espai ha perdut punts perquè hi han vist humitats, diferències d’estils i tuppers amb molt mala pinta: “Semblava la casa dels horrores més que un restaurant i ple de mosques. Ha de ser molt difícil treballar aquí”, han lamentat.

També han quedat malament quan han servit el pernil d’un sobre de plàstic… quan la cambrera havia dit que el tallaven allà mateix. La rival ha estat bastant crítica i s’ha sorprès que el propietari tingui fama de bon cuiner: “No entenc com pot tenir un restaurant”. L’emplatat del plat tradicional l’han vist “terrible”, a més a més, però l’ha salvat que el gust fos bo. El Joan s’ha defensat i ha acusat els altres d’anar amb ganivet perquè ell és l’únic cuiner. Els ha preguntat com havia anat i s’ha adonat que no ha agradat pel silenci incòmode que s’ha generat: “Intentarem millorar”. 

La inspecció de la cuina del segon participant ha estat nefasta - TV3
La inspecció de la cuina del segon participant ha estat nefasta | TV3

La valoració global dels rivals ha estat baixa i han suspès amb un 4,4 de mitjana. La pitjor valoració se l’ha endut la cuina amb un 2,3, mentre que el menjar (4,3), el plat tradicional (4,7) i l’espai (4,3) també han suspès.

Què els han semblat els arrossos del Sargantana de Roda de Berà?

I un Joc de cartes en aquella zona no podia fer-se sense una visita a un lloc amb arrossos en la seva carta. A Roda de Berà els ha rebut la Laura Bellino, que està al capdavant del Sargantana. La copropietària creu en les energies i també en l’arròs caldós de llamàntol que fan des dels anys 80 amb la recepta de la mare. El local està impecable i els ha agradat que haguessin cuidat els petits detalls. Això sí, els ha decebut que tinguessin moltes coses congelades i alguns ingredients caducats.

Un cop a taula, han criticat que no els servissin un plat per a les closques… però els han tancat la boca perquè ja els tenien preparats. Els plats han agradat bastant, mentre que el Jorge ha rebut per totes bandes perquè l’han acusat de ser un estrateg. La noia, nerviosa, ha acabat tacant la samarreta del Marc: “A veure si quan menges això et tranquil·litzes una miqueta”, ha etzibat davant del Jorge, el rival més intens. Els ganivets han volat contra el més professional de tots, que ha anat amb una superioritat que no ha agradat.

La tensió ha regnat en el restaurant de la Laura - TV3
La tensió ha regnat en el restaurant de la Laura | TV3

Els rivals han puntuat el local amb un 6,1. La millor nota ha estat per a l’espai amb un 6,7 i la més baixa per al preu amb un 5,3.

Les tapes d’El Canteo Gastrobar de Tarragona no acaben de convèncer

L’oferta gastronòmica de la ciutat de Tarragona és àmplia i això s’ha notat perquè un altre dels concursants ha estat El Canteo Gastrobar de David Vélez. Ells es venien com una molt bona opció per menjar tapes i vi del bo, però com ha estat l’experiència per als altres? L’espai els ha semblat incòmode i l’accés a la cuina tampoc no ha agradat. Aquí hi ha hagut més mal rotllo entre el Jorge i la Laura: “Ahir em deia que jo estava agressiva, doncs ell avui ho ha estat molt més”. 

S’esperaven més del David, però què ha passat quan han assegut a taula? Només arribar, la Laura s’ha queixat perquè ha acusat un dels rivals d’espiar-la: “Han estat investigant i hi ha hagut joc brut perquè han preguntat què compro i quants diners em gasto”. El Joan, davant d’això, l’ha acusat d’estar-se passant tres pobles. 

La proposta del cuiner els ha sorprès i els comentaris han estat força bons… fins que Marc Ribas s’ha enfadat quan han servit uns calamarsons tot assegurant que eren calamars. Tampoc no ha agradat que se’ls hagi colat pèl i ploma del pollastre a dins del caneló. 

Què els ha semblat la proposta del rival més jove_ - TV3
Què els ha semblat la proposta del rival més jove? |TV3

“Em sembla una aberració el que hem pagat”, s’ha sentit. En total, ha suspès amb un 4,8 per culpa del 3,3 del menjar. La millor, el 6,3 del menjar i l’espai.

La tensió esclata en la confrontació final

La Laura ha estat la primera a queixar-se, sobretot de la nota que li han posat en el servei: “Jo flipo”. Ha tornat a acusar el Joan d’haver-la espiat a través d’un proveïdor, però l’altre ho ha negat. Després, ha titllat el Jorge de “corcó” i ha continuat lamentant-se. I el Jorge? Ell ha obtingut la nota més alta i no s’ho esperava, fins al punt que s’ha acabat emocionant.

El David s’ha pres les crítiques amb molta esportivitat: “La meva idea era aprendre des del primer minut. Prendré nota de tot”. El Joan, per la seva banda, s’ha mostrat trist quan li han recriminat que la cuina estigués bruta. 

L'actitud del xef ha estat la més aplaudida - TV3
L’actitud del xef ha estat la més aplaudida | TV3

El restaurant guanyador d’aquesta entrega ha estat el Trull de Tarragona com se sospitava pràcticament des del principi. Hi ha hagut canvis de nota i el plat estrella ha estat per al Sargantana, però, un arròs caldós de llamàntol que els consolida en la segona posició.

Més notícies
Notícia: El gall del Penedès serà protagonista de ‘Joc de cartes’
Comparteix
TV3 emetrà aquesta nit una nova entrega del concurs culinari de Marc Ribas
Notícia: Trampes, tensió i plors en un ‘Joc de cartes’ molt intens
Comparteix
El concurs de TV3 ha ofert tot un xou mentre buscaven el millor plat tradicional de Lleida
Notícia: ‘Joc de cartes’ busca el millor plat tradicional de Lleida
Comparteix
En el vídeo promocional, TV3 deixa caure que hi haurà un dels restauradors que servirà un pèl en el menjar
Notícia: La segona pitjor nota de tot ‘Joc de cartes’, per a la “inspectora Gadget”
Comparteix
Una de les concursants de l'estrena ha tingut una actitud crítica que l'ha acabat perjudicant de mala manera

Comparteix

Icona de pantalla completa