Missing 'path' query parameter

Joc de cartes ha visitat el Penedès aquest dimecres, una terra de vins i també de galls amb carn saborosa. L’objectiu del Marc Ribas era trobar el millor restaurant amb aquest ingredient autòcton a la seva carta. I què ens hem trobat en aquesta emissió? Mala llet, alguns errors i crítiques poc constructives.

La Celleteca de Cal Bayó, una opció que no ha convençut gaire a la Ràpita

L’equip del programa s’ha traslladat fins a la Ràpita per tastar les elaboracions de la Celleteca de Cal Bayó que dirigeix la Mercè Ventura. Ben aviat s’han sentit algunes crítiques cap al local, encara que han estat agafades en pinces. Tots s’han adonat que a la cuina hi havia una bona inversió sobretot amb les màquines de cocció més modernes. De fet, mentre dinaven han arribat a sentir el pip pip que anaven fent els robots amb què preparen els plats.

La presentació dels plats era exquisida, però un dels rivals ha lamentat que el bolet era congelat i que el rostit estava sec. La propietària s’ha queixat des de la cuina, és clar. “El bacallà està massa cuit i l’amanida no té cap sentit”, ha dit el Julià, mentre que la Núria ha lamentat que al seu plat li faltés cocció. Des de ben aviat, doncs, els teleespectadors han identificat qui serien els dos tiquismiquis de la nit.

Ells han estat els més crítics de la nit - TV3
Ells han estat els més crítics de la nit | TV3

Els participants han valorat aquest primer restaurant molt malament amb un 4,8 de mitjana. La categoria amb millor nota ha estat l’espai amb un 6,3 i la pitjor, el 4 del menjar i del preu. No els han agradat les elaboracions, la tècnica i tampoc la filosofia de la cuina. En el gall del Penedès també suspenen amb un 4,3.

Torrelavit, representat pel Celler d’en Bacus

En aquesta entrega, també ha participat el Celler d’en Bacus a Torrelavit, en el qual l’Enric Bonastre ho ha donat tot per endur-se un premi molt desitjat. De nou, el Julià i la Núria han estat els protagonistes perquè no s’han posat d’acord amb res… excepte en criticar alguns aspectes de la cuina.

Aquí sí que ha agradat el que han servit, tots han quedat satisfets. Ha posat molt nerviós que el Julià hagi estat sobreactuat amb la seva masterclass sobre el punt de cocció de l’oli. Realment, des de casa s’han entès perfectament les queixes de la seva contrincant.

Els segons plats han entusiasmat i s’han sentit comentaris molt bons. Fins i tot el Marc Ribas s’ha sorprès: “Colló, tot molt bé llavors”. L’única crítica se l’han endut el gall del Penedès, la categoria especial, perquè l’han notat massa “amagat” a dins del caneló.

Què han opinat sobre el segon restaurant_ - TV3
Què han opinat sobre el segon restaurant? | TV3

El Celler de’n Bacus s’ha col·locat en primera posició amb un 6,7 de mitjana. En les valoracions dels rivals hi ha hagut un triple empat a 7 al menjar, el servei i el preu. El pitjor, el gall amb un 6.

La Fonda Neus, tot un clàssic a Sant Sadurní d’Anoia que ha decebut els rivals

Sant Sadurní d’Anoia defensa una recepta antiga que potencia el gall del Penedès de la mà de la Núria Carbó a la Fonda Neus. La decoració típica de casament no els ha agradat gaire, molt clàssica i tradicional. No s’han complert les expectatives que duien i reconeixen haver-se quedat en xoc, sobretot per la manca de neteja a la cuina. Quan s’han assegut a taula, els esperava una sorpresa en forma de mini joc interactiu que els ha fet gràcia.

La Mercè ha vingut amb ganes de venjar-se i ha criticat amb ràbia que li hagin servit un plat “amb tots els ingredients de pot”. “Li falta respecte cap al comensal i li falta neteja. No hi ha res que em convidi a tornar”, ha etzibat el Julià per la seva banda. S’han criticat les parts cremades, les salses sense moviment, el poc gust, la cocció, el punt de sal…

La Núria és molt exigent i, un cop al seu restaurant, els altres no han entès aquesta actitud perquè s’han trobat amb moltes deficiències: “Estic molt decebut i no entenc com a dia d’avui pot haver-hi professionals del sector que cuinin així”.

Aquí també s'han sentit crítiques - TV3
Aquí també s’han sentit crítiques | TV3

Aquestes valoracions al menjar insípid ha tingut conseqüències en les valoracions dels rivals. La Fonda Neus ha suspès amb un 4,2 total i han arribat a obtenir notes tan baixes com un 3,3 en la categoria del gall del Penedès i un 3,7 a la cuina i el menjar.

Així ha estat l’experiència a Vilagut de Vilafranca del Penedès

A Vilafranca del Penedès han menjat les propostes del Julià Vernet de Vilagut. L’espai i la cuina oberta els ha agradat, però han trobat una fregidora que es carregava part de l’argumentari que mantenia fins llavors. S’esperaven molt, tenint en compte que ell ha estat el més crític i prepotent de tots. La pinta dels plats era boníssima i tots han gaudit molt: “El gust és boníssim, el farcit està melós, el punt està perfecte i tot està molt bo”, han coincidit.

“De moment, la masterclass està funcionant”, han dit. Tot un èxit que demostra que el noi es queixa molt i va de set-ciències, però perquè realment en sap. Sempre sap greu, però, que una persona no estigui a l’alçada de la seva cuina. A la xarxa, tots els missatges que s’anaven llegint en directe mentre s’emetia el programa deien que no anirien mai al restaurant d’una persona així. I aquells que ja hi havien anat, confirmaven que havien menjat molt bé… però que, ara, no hi tornarien.

El Julià ha preparat els millors plats del programa - TV3
El Julià ha preparat els millors plats del programa | TV3

La diferència amb els altres ha estat abismal i això s’ha notat a l’hora de valorar. S’ha situat en primera posició amb molt marge. El total? Un 7,4 de mitjana amb el 8,3 en el menjar i el 6,7 en l’espai perquè creuen que li falta personalitat.

Punyals i mala llet en la confrontació final

Quan ha arribat la confrontació final, els restauradors han anat esbrinant les puntuacions dels rivals i tothom s’ha adonat de seguida que les notes més baixes les havia posat el Julià. Ell s’ha justificat sense parar, és clar, però ha quedat en evidència.

La Mercè no s’esperava suspendre: “Crec que han estat molt injustos amb mi. Aquest 3 és difícil d’entendre”. Els altres han deixat verd el Julià: “Has de fer un plat immenjable per rebre un suspens”. “Ha anat a posar notes que fan mal i ha demostrat com és”, ha denunciat la propietària.

En el cas de la Nuria, li han recriminat la brutícia de la cuina. Li ha sabut greu sentir certes coses i saber que l’han arribat a valorar amb puntuacions així. El Julià s’esperava menys nota, així que s’ha posat content. Al llarg de tota la confrontació, no ha fet més que defensar-se i deixar clar que creu tenir més coneixement de la resta. No s’ha penedit gens ni mica, és clar: “Ha anat a tallar caps”, han dit les altres.

Ell ha estat el protagonista de la confrontació final - TV3
Ell ha estat el protagonista de la confrontació final | TV3

Finalment, i com era d’esperar, el guanyador final ha estat el Vilagut de Vilafranca del Penedès que ha defensat el Julià Vernet. El plat estrella ha estat per a ells, també, ja que mantenia l’essència del gall com calia. Hi ha hagut canvis de nota? El Julià ha acabat aprovant l’espai de la Mercè, però això no ha modificat la classificació.

Més notícies
Notícia: ‘Joc de cartes’ busca el millor plat tradicional de Lleida
Comparteix
En el vídeo promocional, TV3 deixa caure que hi haurà un dels restauradors que servirà un pèl en el menjar
Notícia: La segona pitjor nota de tot ‘Joc de cartes’, per a la “inspectora Gadget”
Comparteix
Una de les concursants de l'estrena ha tingut una actitud crítica que l'ha acabat perjudicant de mala manera
Notícia: Així serà el retorn de ‘Joc de cartes’ a TV3: postres i normes noves
Comparteix
Quins restaurants competiran en el primer programa de la nova temporada que emeten aquesta nit?
Notícia: TV3 canvia la data de les estrenes de ‘Joc de cartes’ i ‘El Foraster’
Comparteix
Hi ha novetats en la programació, amb nous dies d'emissió del programa de Marc Ribas i també de Quim Masferrer

Comparteix

Icona de pantalla completa
Missing 'path' query parameter