La premsa espanyola, enlluernada amb un acte de Vox

Les portades dels principals diaris madrilenys, plenes de fotos d'Abascal

Els quioscos espanyols s’han despertat aquest dilluns replets de fotografies i titulars sobre el líder de Vox, Santiago Abascal, en un acte que el partit d’extrema dreta va celebrar a Madrid. “Vox esgrimeix contra el PP ‘l’Espanya unitària'”, titula El Mundo; i l’ABC i La Razón titulen, respectivament: “Abascal exhibeix l’ideari més bel·ligerant de Vox” i “Vox aprofundeix la crisi amb el PP i llança el seu pla”.

Els principals diaris espanyols, a excepció d’El País, centren les seves portades en la formació d’extrema dreta, i il·lustren les notícies i cròniques amb fotografies d’un Santiago Abascal triomfant davant de centenars de simpatitzants ultres. Tots els diaris titulen o subtitulen cap a una mateixa idea: que Abascal carrega contra el PP i el seu líder, Pablo Casado, i que pronostica que els populars mai no tornaran a ocupar la Moncloa, en una operació de Vox per fer un ‘sorpasso’ als populars.

En aquest acte, el líder de Vox hauria presentat quina és la idea de l’Estat espanyol que té el partit d’extrema dreta, i passaria per suprimir les comunitats autònomes, tal i com ja han anunciat en més d’una ocasió, i donar-li més importància a les províncies. L’acte, però, hauria anat dirigit sobretot a defensar que el PP no és en cap cas el partit que lidera l’oposició al govern espanyol, sinó que és només una crossa de l’executiu de Sánchez, segons aquesta formació.

En aquest mateix acte, Abascal va posar-se al costat de Polònia i va manifestar que l’Estat espanyol ha de “recuperar la seva sobirania judicial” i “proclamar la primícia del dret nacional sobre l’europeu en qüestions que afectin el bé comú d’Espanya i els interessos generals de l’Estat”, en clara referència a la situació judicial del president de la Generalitat Carles Puigdemont i els altres polítics catalans que es troben a l’exili.

Comentaris

  Tano 11/10/2021 11:31 am
  Premsa Escañola, la pitjor del món. Embustera de naixament.
  Ricard 11/10/2021 12:30 pm
  El grup nacional castellà sempre se sentirà seduït en més o en menys per Vox i resta de partits xenòfobs castellans, PSOE inclòs.
   JordiP 11/10/2021 1:12 pm
   Cert. Recordeu que l'ideari de Falange Española i el carlisme venien de la Castella profunda, el Sayago, Valladolid, Navarra, Aragó, etc. I que li va venir de perles al caciquisme, el latifundisme, la iglèsia i un cert funcionarisme carca i retrògrada. Cruels i matarifes, tots plegats.
   JordiP 11/10/2021 1:14 pm
   Mireu el mapa de la distribució d'Espanya l'agost de 1936 i la del resultat de les darreres eleccions. Espanta la gran similitud de les zones vermelles i blaus.
  Luna Barceló 11/10/2021 12:36 pm
  VOX, Abascal pobre mesquí provincià del temps de la dictadura franquista. Va militar al Partit Popular del 1994 al 2013, va ser parlamentari basc per aquesta formació del 2004 i el 2009. Pobre diable! Volia més notorietat i va fundar un partit. També va crear la "Fundación para el Mecenazgo y Patrocinio Social", amb un sol treballador, sense activitat coneguda, i l'any 2013 rebé de la Comunitat de Madrid una subvenció de 183.600€, 82.491€ constituïren el seu fantàstic sou. Per haver cursat estudis de sociologia deixa molt que desitjar i l'únic que pretén és implantar un règim en benefici d'una classe dirigents elitistes, que al cap i a la fi és el que és ell. Desconeixedor de les necessitats reals del poble: sous baixos, manca d'inversions, pèrdua d'ingressos, inflació disparada, lloguers que no es poden pagar, manca de habitatges, manca de feina per a totes les edats, pensions miserables, etc... VOX a més vincula Immigració i Delinqüència i no vincula per exemple la casa real amb la Corrupció. Maleïda impunitat!
   JordiP 11/10/2021 1:06 pm
   Interessant comentari. Xifres, dades, fets. Els partits de ideologia democràtica haurien de prendre nota i aprofondir la informació cara a les properes eleccions. Cal evitar que aquests filofeixistes medrin enarbolant aquest primitivista i elemental discurs. Al feixisme cal combatir-lo amb armament potent però democràtic. Cal desarmar-lo.
    Doctor Strangelove 11/10/2021 1:16 pm
    JordiP com és que ets tan i tan curt de gambals? Si et llegeixes els 27 punts de les JONS de José Antonio (aix6si tens compresió lectora, of course) veuras que té més punts en comú la CUP que els nois de VOX. Però clar algú que no sap que en Benito era un alt dirigent del partit socialista italià, que vols que entengui. En fi, que s,ha de ser un borrego per dir que els xavals de VOX son feixistes. Doc.
     Ricard 11/10/2021 5:11 pm
     Punts en comú? No sabia que ser racista violent castellà i ser català fos una mateixa cosa.
  JordiP 11/10/2021 12:57 pm
  El 1934 Primo de Rivera va donar aquella famosa "Conferència del Teatre de la Comèdia" en la qual explicó els 27 "puntos de La Falange Espanola". Dos anys després van colaborar amb els militars perjurs per executar el cop armat (Aquest sí que va ser una rebelió autèntica) del 18 juliol 1936, que encara estem penant. Quina Comèdia! Ahir, l'Abascal va publica els seus"punts". Dé ens guardi d'una victòria electoral d'asta gentola! Tant de bo perdin votants, perquè si augmenten i no guanyen igual munten la seva revolusionsita. A jutjar pel que diuen, i com ho diuen, no tindrien massa escrúpols a l'hora d'imposar les seves intencions. Sincerament, no veig massa diferència entre el que fiu el gorila aquest i el que deia Hitler a "Mein Kampf". Si no sabem interpretar l'avís...
  X2 11/10/2021 1:38 pm
  Fora aquest paio , es un perill per la democràcia
  A l'aguait 11/10/2021 1:47 pm
  Es evident i no es cap secret la gran gran acollida que té aquest subjecte a la premsa espanyola. Si fos a Alemanya ja l'haurien posat sota control sanitari i sense càrrecs públics de cap mena, ja van que dar prou escarmentats de fa uns quants anys.
  Fa por 11/10/2021 10:04 pm
  En el seu míting han ressucitat los coros y danzas del franquisme. Estan encallat en la dictadura. Fa por com por feia el feixisme de franco. De nou Espanya en mans d'un boig
  Vendetta 11/10/2021 10:20 pm
  Marca ejpanya ells son axi

Nou comentari