Les dues pífies del diari ‘El Español’ parlant del nanosatèl·lit català

L'article demostra el poc coneixement que tenen sobre la cultura catalana

El diari El Español prova de vincular un altre cop el Procés independentista català amb Rússia. Aquest divendres publica un reportatge titulat ‘La ‘NASA catalana’ despega: así colocará su primer satélite desde un cohete ruso‘. Això, però, no és el que pot posar els ulls d’un català com a dues taronges. L’article conté dues pífies que demostren el poc coneixement del mitjà sobre la cultura i la tradició catalanes.

El cas és que el satèl·lit va ser batejat pel Govern amb el nom d’Enxaneta, en honor al casteller que corona un castell, les torres humanes tan pròpies i singulars de la nostra tradició. El diari madrileny, però, l’ha anomenat ‘Exaneta‘. Podria ser un bon nom per un planeta exterior al sistema solar, però no. No és el cas.

La cosa no acaba aquí, però. Quan el mitjà explica per què el Govern va batejar el satèl·lit amb aquest nom explica que “és el terme que fa referència a la persona que es col·loca en la posició més alta d’un casteller“, com si una enxeneta es col·loqués damunt de qualsevol de les persones que configures les torres humanes, i no a dalt del castell en ell mateix.

Nou comentari