El director de TV3, Jaume Peral, ha admès que la cadena va “patir” aquest estiu amb els baixos resultats d’audiència registrats durant el juliol i l’agost, quan va caure del 12,3% al 9,8% de quota de pantalla –el seu mínim històric-. No obstant això, en la sessió de control a l’activitat dels mitjans públics al Parlament, aquest divendres, Peral ha pronosticat una “remuntada”, mercè de la nova programació d’aquest trimestre i amb les novetats que es preparen per a 2017. El director sosté que la graella presenta una programació “potent” que “estratègicament” van guardar pel mes de setembre. Segons ha apuntat, amb xifres des de l’inici de curs i fins a data d’avui TV3 tornaria a ser líder al setembre amb un 11,2% de quota.

“Entra dins de la tendència històrica, però no ens conformem, i no ens agrada ser tercers ni ser segons”, ha comentat el director de TV3 respecte les males dades d’audiència d’aquest estiu. Unes xifres dels mesos de juliol i agost que s’han sumat a una temporada fluixa en termes històrics, amb un acumulat del 12,3% de seguiment de setembre de 2015 a juny de 2016. 

Peral ha apuntat a diversos factors per explicar aquestes xifres, per exemple, un període que “mai ha estat favorable” a les audiències, o la davallada del pressupost de la CCMA i la seva repercussió en la producció de continguts. 

Amb tot, el director s’ha mostrat optimista respecte la capacitat de la cadena de “remuntar” la situació, i ha tret pit amb la xifra provisional de l’audiència del mes de setembre, que hores d’ara tornaria a situar TV3 com a líder amb un 11,2% de quota de pantalla, per davant d’Antena 3 i Telecinco. 

La programació del nou curs és “potent”, ha assegurat, i prou competitiva per recuperar el liderat i tancar l’any en la primera posició. En concret, Peral ha dit que confien molt en les noves produccions com ‘Emergències’, l’espai d’entrevistes ‘Fora de sèrie’ (que s’estrenarà amb Andreu Buenafuente conversant amb el president Puigdemont), el programa de memòria de la Guerra Civil ‘Trinxeres’ o el programa ‘Glops’ (sobre el món del vi amb la parella còmica Xuriguera i Faixedas), a més de les noves temporades de les ficcions ‘Merlí, el divulgatiu ‘Catalunya Experience’ i, és clar, la Lliga de Campions.

Peral també ha recordat que de cara al 2017 torna ‘El Foraster’, ‘El Crack’, ‘Economia en colors’, i que “s’està treballant” en els nous formats ‘Aeroport’ (una docusèrie sobre històries creuades a l’aeroport del Prat), ‘El lloc dels fets’ (un recorregut pels llocs de la geografia catalana on van succeir fests històris o singulars) i ‘El sopar’ (en què personatges públics asseguts al voltant d’una taula per reflexionar sobre temes íntims o universals).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa