El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern veta el periodista Xavier Rius per “falta de respecte” a la portaveu
  • CA

El Govern ha retirat l’acreditació per accedir a Palau al director del portal E-notícies, Xavier Rius, en considerar que ha “faltat al respecte” la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Així, aquest periodista ja no podrà cobrir les rodes de premsa posteriors al consell executiu que el Govern celebra els dimarts. La decisió li ha comunicat aquest divendres amb una carta el secretari de Mitjans de Comunicació, Oriol Duran. A la missiva que Duran li ha fet arribat, s’acusa el periodista de “menysprear la figura de la portaveu” constantment i de “denigrar les dones en general”.

El secretari de Mitjans assegura a la carta que “el malestar i rebuig pel seu comportament reiterat a la sala de premsa és generalitzat”, per la qual cosa s’ha pres la decisió de no permetre “comportaments que degradin la relació entre institucions i ciutadania i el rol d’intermediació que els mitjans han d’exercir amb responsabilitat”.

La decisió arriba després que aquest dimarts Rius preguntés l’opinió del Govern sobre el gag “censurat” de Bricoheroes en què en Peyu i Jair Domínguez feien broma sobre una imaginària fel·lació de Letizia Ortiz o la seva filla, que és menor d’edat. “Vostè s’imagina que jo li digués ara que el que m’agradaria és que me la xuclés o que me la xuclés un menor?”, li va preguntar aquest periodista en plena roda de premsa. La portaveu del Govern li va respondre que li semblava una “falta de respecte” envers la seva figura i el periodista va replicar que “això és el que fan els dos humoristes de TV3”.

Aquest migdia, Rius ha piulat contra la decisió del Govern i ha assegurat que l’han “fet fora” de Palau. Acusa el Govern de “no tolerar la crítica” i assegura que seguirà “fent la seva feina”. El periodista considera que “la mateixa carta és un insult” i demana que facin el mateix amb els responsables de Bricoheroes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Los nazis catalanes enseñando la 'patita' y vendiendo democrácia ; el mundo nos mira y sólo ve unos desgraciados golpistas. a octubre 29, 2021 | 19:11
    Los nazis catalanes enseñando la "patita" y vendiendo democrácia ; el mundo nos mira y sólo ve unos desgraciados golpistas. octubre 29, 2021 | 19:11
    Menuda mierda de republiqueta querían colarnos estos miserables golpistas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa