El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les deu meravelles de l’alvocat, el superaliment de moda
  • CA

 

Es creu que els alvocats són originaris de Mèxic i són molt populars a la cuina vegetariana, com a substitut de la carn en els entrepans i en les amanides pel seu alt contingut en greixos. Els alvocats són considerats un dels aliments més saludables del món, pel que es considera un superaliment, ja que contenen més de 25 nutrients essencials, incloses les vitamines A, B, C, E, i K, coure, ferro, fòsfor, magnesi i és una font de potassi tres vegades més potent que el plàtan.

 

A ,és, els alvocats tenen fibra, proteïnes i aporten beta-sitosterol, glutatió i luteïna, que ajuden a protegir l’organisme. Mira quines són les aportacions que fan d’aquest aliment una fruita tan important:

  

 

  

1. Manté el cor saludable: 

 

  

El seu contingut en vitamina B6 i àcid fòlic, ajuden a regular els nivells d’homocisteïna. Aquest compost està associat amb un major risc de malalties del cor. A més, l’alvocat també conté vitamina E, glutatió i greixos monoinsaturats que ajuden a mantenir un cor sa.

 

 

  

2. Redueix el colesterol: 

 

  

És ric en beta-sitosterol, que ha demostrat ser eficaç en la reducció dels nivells de colesterol en sang. 

  

 

 

  

3. Controla la pressió arterial: 

 

 

Són una gran font de potassi, que ajuda a controlar els nivells de pressió arterial.

  

 

 

  

4. Propietats antiinflamatòries: 

 

  

Els seus fitonutrients, com els polifenols i els flavonoides aporten propietats antiinflamatòries, fer que redueix el risc a desenvolupar malalties inflamatòries i degeneratives.

 

 

  

5. Salut ocular: 

 

  

És una excel·lent font de luteïna carotenoide, que ajuda a protegir-nos contra la degeneració macular relacionada amb l’edat i les cataractes.

 

 

 

  

6. Regula els nivells de sucre en la sang: 

 

  

Els greixos monoinsaturats dels alvocats reverteixen la resistència a la insulina, que ajuda a regular els nivells de sucre en la sang. A més aquest fruit conté fibra soluble, el que ajuda a mantenir estabilitzats els nivells de sucre.

 

 

  

7. Prevé defectes de l’embrió: 

 

  

Els alvocats són rics en una vitamina B coneguda com l’àcid fòlic. Una tassa d’alvocats proporciona el 23% del valor diari d’àcid fòlic necessari. L’alta quantitat de l’àcid fòlic de l’alvocat és essencial en la prevenció de defectes de naixement, com defectes del tub neural i de l’espina bífida.

 

 

  

8. Rebaixa el risc d’accidents cerebrovasculars: 

 

  

Els alts nivells de folat protegeixen l’organisme contra l’ictus. Un estudi demostra que les persones que consumeixen una dieta rica en folat, tenen un menor risc d’accident cerebrovascular que els que no ho fan.

 

 

  

7. Protegeix contra el càncer: 

 

 

  

Diversos estudis demostren que l’alvocat pot inhibir el desenvolupament del càncer de pròstata i que el seu àcid oleic és eficaç en la prevenció de càncer de mama.

 

 

  

8. Lluita contra l’envelliment: 

 

  

Els alvocats contenen glutatió, un poderós antioxidant que ajuda a combatre els radicals lliures i al seu ric en antioxidants, és beneficiós en la prevenció dels símptomes de l’envelliment. El glutatió també estimula el sistema immunològic i fomentar un sistema nerviós saludable.

  

 

 

  

9. Té cura de la pell: 

 

  

Has de saber que l’oli d’alvocat és utilitzat en molts cosmètics per la seva capacitat per nodrir la pell i fer que brilli. També ajuda en el tractament de la psoriasi. 

  

 

  

10. Augmenta l’absorció de nutrients: 

 

  

El consum d’alvocat està vinculat a l’absorció de nutrients i pot aportar molts carotenoides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa