El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Terratrèmol de magnitud 2,5 al Baix Llobregat
  • CA

Un terratrèmol de 2,5 graus en l’escala Ritcher ha sacsejat el Baix Llobregat. Segons les primeres informacions de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, el terratrèmol, que s’ha produït a les 21:09 hores no ha provocat danys i s’ha percebut a les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Occidental. De fet, alguns usuaris de Twitter assenyalen que s’ha pogut sentir a Collserola i Barcelona. L’epicentre ha estat el Baix Llobregat i la magnitud no ha superat els 2,5 graus. La durada del terratrèmol ha estat d’aproximadament cinc segons.

Alguns usuaris d’aquesta xarxa social s’han preguntat si estan paranoics o havien notat un terratrèmol a Barcelona, ja que aquest fenòmen és molt estrany a la capital de Catalunya. “El llum del sostre s’ha mogut, us ho prometo”, assegura un usuari a Twitter. “Quin ensurt!”, deia una altra usuària que ha viscut el seu primer terratrèmol des de la capital. Altres ironitzen amb la magnitud del terratrèmol d’aquest vespre: “A tot li dieu terratrèmol!”

Terratrèmol al Ripollès

Recentment també hi va haver un altre terratrèmol amb epicentre al Ripollès que es va notar a la Garrotxa, Osona, la Cerdanya i l’Alt Empordà. En aquest cas el terratrèmol tenia una magnitud 3,4 a l’escala de Richter, gairebé un punt més que el terratrèmol registrat aquest dilluns al Baix Llobregat i el Barcelonès. L’epicentre del terratrèmol va ser la zona de Setcases, al Ripollès, a 42,4 graus de latitud nord i 2,3 graus de longitud est, a un quilòmetre de profunditat. No es va registrat cap accident greu ni cap dany personal, tot i que va ser àmpliament percebut per la població. L’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) va demanar llavors que tothom qui hagués notat aquest terratrèmol omplís el seu qüestionari macrosísmic, cosa que segurament també s’obrirà durant les pròximes hores al terratrèmol d’aquest dilluns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa