El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Polèmica a Sant Cugat pel tancament de la comissaria durant una nit
  • CA

Polèmica a Sant Cugat pel tancament de la comissaria de la policia local durant una nit per falta d’efectius. El grup municipal de Junts ha reclamat responsabilitats polítiques al govern que encapçala Mireia Ingla (ERC) per la falta de planificació. La regidora portaveu del grup, Carmela Fortuny, ha assegurat aquest dilluns que es tracta d’un fet “incomprensible” i ha criticat que l’Ajuntament no hagués previst cap pla de contingència.

Fonts de l’Ajuntament de Sant Cugat han explicat al Món que el tancament de la comissaria de la policia local es va produir des de la 1.30 fins a les 5.00 de la matinada del passat divendres per la “indisposició a última hora dels agents del torn de nit” que va fer impossible trobar un relleu a temps. “A causa de les baixes per la Covid i els torns de festius per Nadal no va haver-hi cap agent disponible per cobrir les baixes sobrevingudes”, va justificar el consistori en un comunicat després de l’incident.

Contacte amb els Mossos

Davant la falta d’efectius disponibles, la policia local va optar per seguir els protocols que marca el departament d’Interior i es va posar en contacte amb els Mossos d’Esquadra perquè poguessin assumir el servei durant les quatre hores que la comissaria va estar tancada. També es va contactar amb el 112 per alertar-los de la incidència.

El grup municipal de Junts considera “inadmissible” el que va passar i responsabilitzen directament l’equip de govern. Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Cugat es va reunir l’endemà amb l’inspector en cap de la Policia Local, Joaquin Martin, el regidor de Seguretat, Francesc Carol, i el coordinador general, Ferran Villaseñor, per trobar els mecanismes “perquè aquesta situació no es torni a produir“. Tot i això, fonts municipals han assegurat que el tancament va ser puntual i que l’endemà la comissaria ja funcionava amb normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa