El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Operació Cupido: El CNP desmantella una empresa de “parelles de fet”
  • CA

Cop a una trama fraudulenta de regularització d’estrangers a través de matrimonis ficticis. Segons ha informat el Cos Nacional de Policia, la Brigada provincial d’Estrangeria d’Aragó ha trobat i detingut a Barcelona, un home i una dona, de 52 i 39 anys, que es dedicaven a constituir parelles de fet i matrimonis a canvi “d’elevats imports de diners”. Tot en el marc de l’operació Cupido. 

Segons fonts de la Prefectura de Catalunya, les perquisicions van començar el mes de novembre quan van detectar aquesta xarxa. De fet, van poder desgranar quin era el seu modus operandi. La dona s’encarregava de localitzar l’estranger irregular i li oferia un “servei complert” que abastava des d’una suposada inscripció al padró i la recerca d’una parella de la Unió Europea a canvi de diners. La captació de la víctima es feia a racer de la seva precària situació irregular. 

Les condicions entre la nova suposada parella és que no hi hauria convivència marital i que un cop assolit el permís de treball o residència, la inscripció seria anulada. L’asquer de la policia va ser després d’una llarga investigació un marroquñi de 25 anys afincat a Saragossa que va contactar amb aquesta organització. El preu de la feina s’enfilava a 11.000 euros. 

Els presumptes autors van arribar a empadronar aquest home en un pis de la ciutat de Barcelona on mai va arribar a viure i li van concertar diverses cites amb una dona de nacionalitat espanyola perquè es coneguessin, aprengués l’idioma i els costums espanyols. Fins i tot es van fotografiar per simular una relació de parella. Per aquests serveis, el ciutadà marroquí va realitzar dos pagaments d’un total de 6.000 euros. Després d’haver pagat, els dos detinguts van tallar tota comunicació amb la víctima.  La policia treballa ara per poder identificar i localitzar altres possibles afectats i no descarten que es puguin practicar més detencions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa