El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un mort a Cornellà després d’una discussió entre germans

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Cornellà de Llobregat un home de 66 anys com a presumpte responsable de la mort del seu germà, segons ha avançat El País i ha confirmat posteriorment la policia catalana. Les primers informacions apunten a una baralla de matinada que s’hauria desencadenat després que la víctima arribés a casa en estat d’embriaguesa. Els Mossos han rebut l’avís a primera hora del matí i ha estat llavors quan han detingut l’home.

Fonts de la policia catalana han explicat que els dos homes compartien pis a Cornellà i que ha estat el mateix germà de la víctima qui ha trucat al 112 per demanar una ambulància. Quan els agents i els serveis d’emergència han arribat, l’home ja era mort i sospiten que el germà ha trigat diverses hores a fer la trucada a emergències. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos s’ha fet càrrec de les perquisicions per esclarir el cas.

Imatge d’arxiu d’una patrulla dels Mossos a l’escena d’un crim / ACN

Els homicidis es mantenen estables respecte abans de la pandèmia

A Catalunya l’any passat es van cometre 60 homicidis, una xifra pràcticament idèntica a la del 2019, l’últim any amb dades comparables perquè encara no havia esclatat la pandèmia de Covid-19, mentre que l’any 2021 se’n van produir 51. La meitat dels crims de l’any passat van ser comesos amb una arma blanca.

El Departament d’Interior ha posat en marxa un dispositiu especial per combatre la proliferació d’armes blanques, ja que durant el 2022 els delictes d’aquest tipus van créixer un 44%. Amb tot, Interior demana no generar alarmisme. “A Catalunya no hi ha una cultura de la navalla sinó una policia que actua davant l’augment d’una tipologia concreta de delictes”, ha assegurat el conseller, Joan Ignasi Elena.

Les dades d’Interior mostren que els delictes amb arma blanca només representen el 0,3% del total i un 3,2% de tots els delictes contra les persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa