El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Busquen un excursionista que va desaparèixer diumenge al Ripollès
  • CA

Els Bombers de la Generalitat busquen des d’aquest cap de setmana un home que diumenge va sortir a caminar per la muntanya de Setcases (Ripollès) i no va tornar. L’avís de la seva desaparició es va rebre cap a les quatre de la tarda, i el cos de Bombers va activar immediatament els GRAE per fer una recerca per sota el coll de la Marrana. Segons ha informat el cos, alguns efectius han seguit treballant durant aquesta nit i matinada, amb unes condicions molt dures: la sensació tèrmica pot arribar a ser de -26ºC.

Cap a les set del matí d’aquest dilluns s’han incorporat a la recerca d’aquest home dos binomis de gos de venteig i guia caní, i s’han sumat al dispositiu format per GRAE de muntanya i bombers dels parcs de Figueres, Girona i Camprodon. Els Mossos d’Esquadra, per altra banda, també han activat la Unitat de Muntanya.

L’home desaparegut es diu Xavier, i es tracta d’un excursionista experimentat. La família ha demanat ajuda i ha demanat que si algú el va veure, doni informació als serveis d’emergència. Expliquen que anava sol, vestia fosc i anava amb grampons. El problema, però, és que les condicions meteorològiques són ara mateix molt extremes. Una de les hipòtesis amb les que treballen ara mateix els dispositius de cerca és que a l’home l’hauria atrapat una allau, però ara per ara no es descarta cap possibilitat.

Ara per ara, però, la recerca de l’home s’ha hagut d’aturar per culpa de la situació extrema en la què s’està efectuant. La temperatura és de -9ºC, però la sensació tèrmica pot arribar a ser de -26ºC. Un dels grans problemes, pero, és que el vent bufa amb molta violència. Per altra banda, el mòbil de l’home segueix donant senyal, però malauradament ningú no contesta al telèfon.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Excursionista veterà. a novembre 29, 2021 | 15:25
    Excursionista veterà. novembre 29, 2021 | 15:25
    Sortir a muntanya tot sol i en aquestes condicions meteorològiques és una grandíssima imprudència; no és pot exigir als serveis de rescat que es juguin la pell per intentar rescatar-lo. Em sap greu, però és així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa