“Cúpula” dels Mossos per vigilar drons terroristes a Barcelona i la Petroquímica

La policia presenta el projecte Kuppel homologat per l'OTAN

Una vintena d’antenes i càmeres d’alta definició vigilarà 24 hores al dia i 365 dies l’any l’activitat dels drons a l’àrea metropolitana de Barcelona i més endavant, el Delta del Llobregat i la Petroquímica de Tarragona. Aquesta és l’essència del Projecte Kuppel que aquest matí han presentat el conseller d’Interior, Miquel Buch, el director general de la Policia, Pere Ferrer i el comissari en cap del cos, Eduard Sallent. El sistema està configurat per antenes i càmares de seguretat amb l’objectiu de detectar i prevenir activitats il·lícites amb drons, com el narcotràfic. Sallent ha remarcat que Kuppel també està pensat per contrarestar un virtual “atac terrorista mb un dron que pot portar una càrrega explosiva o biològica”. “El risc és existent”, ha sentenciat el comissari en cap.

El projecte és una sofisticada “xarxa de detecció i control de drons a Barcelona i les principals infraestructures aeroportuàries i petroquímiques de Catalunya”. La seva expansió anrià per fases. La primera aquest mes d’agost, s’establirà una protecció a la ciutat de Barcelona i al setembre una protecció a l’aeroport del Prat i al complex petroquímic de Tarragona”.

 

 El projecte està homologat per l’OTAN i té un pressupost de 400.00 euros. El projecte ha estat encarregat a l’empresa alemanya “Droneless”.  El sistema també compta amb intel·ligència artificial i, de moment, el seu monitoratge estarà a la Sala de Control Central. La xarxa vigilirà i inhibirà drons sense permís i sospitosos s’activitats il·líctes o perilloses per la ciutadania. Al capvall, l’objectiu és evitar incidents perillosos amb avions o helicòpters, El sistema s’ha configurat després que entre el 2019 i el primer trimestre del 2020 els Mossos han registrar uns 900 incidents amb drons. Fins i tot, drons que s’utilitzaven per entrar material prohibit a les presons o funcions d’espionatge. 

 

“Barcelona serà la primera gran capital europea que protegeix l’entorn urbà dels drons. És un gran pas en la seguretat, un gran pas en la innovació, per part dels Mosso , i un gran pas també amb el compromís amb la seguretat integral dels catalans”, ha afegit el conseller. Per la seva banda, Sallent ha informat que s’ha comunicat el nou sistema als altres cossos i seguretat de l’Estat com la Guàrdia Civil que té una unitat especialitzada de drons, però que en cap cas “s’han coordinat amb ningú”

 

Nou comentari