Investiguen una agressió sexual en el botellot de la UAB

S'ha activat el protocol d'atenció a la víctima, que inclou seguiment, acompanyament i assessorament

Els Mossos d’Esquadra investiguen una presumpta agressió sexual a una noia de 18 anys en el macrobotellot celebrat aquest divendres de matinada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès. S’ha activat el protocol d’atenció a la víctima, que inclou seguiment, acompanyament i assessorament, segons han informat fonts dels Mossos a Europa Press.

La jove ha acudit a urgències a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i ha informat que havia estat víctima d’una agressió sexual per part d’un desconegut a la macrofesta il·legal. Seguint els protocols, el Parc Taulí ha alertat els Mossos, que han obert una investigació per localitzar el presumpte agressor.

En paral·lel, diverses persones han denunciat robatoris en pisos de la Vila Universitària, agressions i furts de mòbils durant el macrobotellot, que s’ha iniciat després de la convocatòria d’una festa a la Facultat d’Enginyeria que ha resultat falsa.

Una convocatòria falsa a través de les xarxes socials d’una festa a la Facultat d’Enginyeria ha provocat la trobada il·legal de 8.000 joves al campus de la UAB. Moltes persones s’hi van desplaçar en cotxe i tren, per posteriorment comprovar que el campus estava buit i la festa amb música i Dj’s no existia. Tot i això, els milers de joves que s’hi han trobat ha decidit celebrar una festa improvisada amb música i alcohol.

La piscina de la Vila Universitària amb brutícia i tres carros de supermercat a l’aigua després del macrobotellot, el 18 de setembre del 2021 (Horitzontal).

Els Mossos no hi van poder accedir en tractar-se d’un “espai privat”. En el mateix sentit, la universitat ha assegurat en un comunicat que el fet de ser un campus obert i amb molts punts d’accés va fer “impossible” impedir la concentració.

Es van registrar moltes queixes perquè els dos últims trens dels Ferrocarrils de la Generalitat entre Plaça Catalunya i Sabadell (S2) anaven plens a vessar de joves que anaven a aquesta festa il·legal a la UAB. Els usuaris denunciaven el col·lapse dels FGC, que també es va viure a la carretera als voltants del campus.

També hi ha hagut problemes al nucli residencial de Bellaterra, on la quantitat de cotxes aparcats a l’exterior del campus de la UAB i els seus propietaris han alterat la calma nocturna dels veïns i no els han deixat descansar pel soroll i la música. “Centenars de joves passant per dins les cases per arribar al botellot! Ja no sé on més trucar. Què feu mossos que no teniu unitats JA a Bellaterra?”, comentava a les xarxes un dels veïns de Bellaterra.

Comentaris

    Ricard 18/09/2021 8:20 pm
    Les crítiques als diferents serveis públics són injustes, i els que les fan demostren la mateixa responsabilitat social que els que van decidir fer la "festa" a l'Autònoma. Si es presenta una gentada sense avís a qualsevol lloc hi ha problemes. I ni Mossos, ni FGC, ni seguretat privada poden parar el cop. Menys demagògia si els plau.
    Observador 19/09/2021 7:39 am
    En no deixar reobrir l'oci nocturs està el mal. Ja ho veieu: és pitjor el remei que la malatia. Pel que fa a l'agressió sexual....... qui no vulgui pols que no vagi a l'era; amb el personal que corre i en aquestes circunstàncies, el risc erta evident.

Nou comentari