El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés alerta d’una possible “acceleració” de la pandèmia “en els propers dies”
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha expressat aquest dijous el temor del Govern que es produeixi una “acceleració de la pandèmia” a Catalunya “en els propers dies” i això pot “complicar” l’escenari perquè “el ritme d’entrada a les UCIs es manté”. “No ho podem descartar”, ha afirmat en una roda de premsa on ha anunciat que les mesures restrictives del 7 de gener es prorrogaran set dies més. Vergés ha justificat la pròrroga perquè no s’ha aconseguit “frenar la corba”, que “no s’accelera”, ha apuntat, “però tampoc s’atura”.

Vergés s’ha mostrat prudent malgrat que ha reconegut que no s’ha observat “de moment” una “acceleració” de la pandèmia com a conseqüència de les vacances de Nadal.

La consellera ha admès que les mesures són “dures” però que són necessàries perquè “no veiem com el creixement que volíem aturar estigui aturat”. Els casos nous, ha afegit, “van impactant en la pressió assistencial, tan atenció primària i hospitals”. La consellera ha remarcat que almenys s’ha aconseguit “contenir” la pandèmia a Catalunya, encara que no frenar-la.

“No podem veure la frenada”

Amb unes 500 persones en llits d’UCI i la previsió que aquest indicador augmenti donat que hi ha uns 23.000 casos nous la darrera setmana les mesures restrictives queden prorrogades: confinament municipal, limitacions al comerç, la restauració i gimnasos. “Encara no podem veure la frenada i necessitem set dies més per veure el comportament de la pandèmia”, ha afegit Vergés.

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha demanat “prudència” si bé ha dit que s’espera que a finals de la setmana o principis de la que ve es podrà aconseguir “frenar” l’augment. Argimon ha recordat que per recuperar l’equilibri entre ingressos i altes cal que hi hagi un màxim de 1.000 contagis al dia. “Estem lluny d’això”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran BCN a gener 14, 2021 | 13:37
    Fran BCN gener 14, 2021 | 13:37
    El què no entenc és, si pràcticament no.fem vida social, pugen els contagis?''o realment passa en grups socials amb poca.formació?
    • Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a gener 14, 2021 | 15:54
      uno que vive en Tabarnia gener 14, 2021 | 15:54
      vius a Barna? els transports publics al mati per anar a traballar com van? aixo si no deixe.ho de anar.hi dons de on treurem els diners per pagar el sous de alguns inutils? s,ha comprobat si a la feina es compleix? dubto que s,hagi fet, la cuestio es fotre pilotes fora perque no saben a on van, las famosas PCR, perque serveixen si ten fas una i surt negativa i l,endema ja pots estar infectat? per controlar qui el té?
  2. Icona del comentari de: vendetta a gener 14, 2021 | 13:47
    vendetta gener 14, 2021 | 13:47
    inutil per no dirte algo mes gros
  3. Icona del comentari de: Hermínia Puig a gener 14, 2021 | 16:38
    Hermínia Puig gener 14, 2021 | 16:38
    Verges, ampliar cementiris, la base ampliable de sant junqueras. La teva familia ven tauds i ninxols, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa