El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Universitat de Pittsburgh afirma estar a prop d’una vacuna contra el coronavirus
  • CA

Científics de la Universitat de Pittsburgh, als Estats Units, han anunciat aquest dijous que s’estan aproximant a una vacuna efectiva contra el coronavirus, que podria estar llesta en els propers mesos. Quan es prova en ratolins, la vacuna, que s’administra a través d’un pegat del tamany de la punta d’un dit, produeix anticossos específics per al SARS-CoV-2 en quantitats que es consideren suficients per neutralitzar el virus, segons un comunicat que ha fet públic el centre universitari nord-americà.

Els ràpids resultats s’expliquen perquè aquests equips ja havien treballat abans amb altres epidèmies de coronavirus, com són la SARS del 2003 o la MERS-CoV el 2014. El coneixement sobre aquests dos virus anteriors permet ara avançar en la vacuna contra el nou virus que provoca la Covid-19 i que està causant milers de morts a tot el món. Precisament els equips científics aprofiten per destacar que és molt important investigar sobre vacunes contínuament perquè mai se sap quan podrà aparèixer una epidèmia.

Els autors de la investigació estan pendents de l’aprovació d’un fàrmac per part de les autoritats nord-americanes abans d’entrar en la fase d’assajos clínics amb persones, que començaria d’aquí a uns mesos.

La vacuna ja ha estat batejada amb el nom de PittCoVacc, nom abreujat de Pittsburgh Coronavirus Vaccine.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El negi a juliol 08, 2022 | 22:20
    El negi juliol 08, 2022 | 22:20
    O quina sorpresa una universitat americana qui ho àvia de pensar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa