El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC avala el toc de queda a Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest dijous que s’apliqui el toc de queda a Catalunya i que també hi hagi restriccions pel que fa a les reunions familiars. En una interlocutòria, ha rebutjat la petició de la Fiscalia, que demanava que aquestes restriccions no s’apliquessin al país. Per tant, la justícia ha donat llum verda perquè el Govern apliqui les restriccions que afecten a la mobilitat nocturna, que es redueixi a un 70% l’aforament en alguns sectors i que es limitin les trobades socials a un màxim de deu persones.

El TSJC també veu amb bons ulls que es mantingui l’ús del passaport Covid. Aquestes mesures es mantindran en vigor durant 14 dies des d’aquest divendres. El toc de queda afecta a tots aquells municipis que tenen més de 10.000 habitants. Per consultar quines poblacions quedaran afectades per aquesta restricció, fes click aquí.

El dilluns, el Govern va anunciat que havia aprovat aquestes noves restriccions perquè entressin en vigor la matinada del dijous al divendres i durant dues setmanes. Ara bé, era necessari que la Generalitat comptés amb l’aval del TSJC, ja que són unes mesures que afecten els drets fonamentals. També s’avala, per tant, que tanquin les discoteques i tots aquells locals relacionats amb l’oci nocturn.

Aquest mateix dijous la Fiscalia ha presentat un recurs perquè el toc de queda no s’apliqués a Catalunya. La fiscal que s’encarrega de la branca del contenciós administratiu al TSJC ha interposat un informe en el qual emetia un dictamen en relació a l’aprovació d’aquestes mesures limitadores de drets. El text defensava que cal oposar-se a les peticions de la Generalitat perquè hi ha “incongruència” i manca de “motivació reforçada” per aplicar mesures com la restricció de la llibertat de moviments d’una a sis de la matinada. Considera que “no són ni idònies ni pràctiques pel fi que persegueixen”, que seria la contenció dels nombre de contagis que s’ha disparat en els darrers dies.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: falco a desembre 23, 2021 | 13:02
  falco desembre 23, 2021 | 13:02
  Felicitats TSJC, per un cop apliqueu la justicia amb criteris avalats per els que saben que conve, que es sanitat
 2. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 23, 2021 | 13:22
  Pere LLimonera i Citronell desembre 23, 2021 | 13:22
  La estupidez de los fascistas independentistas solo es superada por vuestra maldad, seguid así que vais bien.
 3. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 23, 2021 | 13:41
  ciutadà desembre 23, 2021 | 13:41
  Si al toc?. Doncs ja sabeu que toca a les properes eleccions; fotre al carrer aquesta colla de bandarres.
 4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 23, 2021 | 18:53
  Doctor Strangelove desembre 23, 2021 | 18:53
  Els totalitaris, com es demostra cada dia són els indepre, i per desgràcia la justicia els deixa fer les seves malifetes. Catalunya és un país podrit, no té solució fins que desapareguin tota aquesta colla d'hiperventilats! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa