La temporada de calçots ja ha començat a Catalunya. Centenars de persones s’apleguen cada cap de setmana per retrobar-se amb els seus amics i familiars i menjar calçots, una de les tradicions catalanes més emblemàtiques. De fet, el duo vallenc Figa Flawas ha centrat el seu darrer disc en aquesta celebració. Per fer una calçotada només cal un terreny on preparar la brasa, un bon grapat de calçots, la salsa i bona companyia. Com que no tothom disposa d’un espai ampli on fer la brasa, especialment tota la població que viu en grans ciutats, al llarg dels anys han aparegut espais a l’aire lliure on ofereixen graelles a canvi d’un mòdic preu i permeten que tots els comensals duguin el seu menjar. Aquestes són cinc brases on fer una bona calçotada.
El Cabirol
Es tracta d’un espai natural situat al carrer Colomero número 1 de Vallgorguina, a la comarca del Vallès Oriental, que forma part del parc natural del Montnegre i el Corredor. Per un preu de 3,5 euros per persona, el Cabirol ofereix una graella on poder cuinar els calçots i accés a una taula on poder-los menjar. Cada comensal ha de portar els seus aliments.
La barbacoa de les Planes
A poc menys de 10 minuts de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de les Planes s’hi troba la barbacoa de Collserola, una de les més sol·licitades de la zona. Ofereixen diversos paquets de preus que s’adapten a les necessitats de cadascun dels comensals, ja que es pot escollir només l’opció de graella i taula, però també es poden comprar els calçots al mateix restaurant.

Espai Muntanya de Sant Jaume
La muntanya de Sant Jaume és un espai d’oci i lleure per a famílies i grups. Està situat en una àrea natural propera a la ciutat de Vilafranca del Penedès, a la comarca de l’Alt Penedès. En aquest espai es poden llogar graelles per preparar la calçotada, taules i, fins i tot, els mateixos calçots.
