El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arribar i moldre: farmàcies esgoten comandes de tests antígens en una hora
  • CA

L’alerta generada per la variant Òmicron i finalment l’emergència declarada amb les noves restriccions anunciades ahir pel Govern han impulsat encara més la demanda de tests d’antígens a les farmàcies, que en la majoria de casos han esgotat els estocs des de fa dies. El sector ja reconeixia dies enrere que dificultats logístiques impedien poder cobrir la demanda. Almenys cinc farmàcies de Barcelona visitades per EL MÓN a la zona de Plaça Espanya, Sants i Montjuïc, han assegurat que s’han quedat sense un sol test. Dues de les cinc consultades preveuen tenir més unitats aquesta mateixa setmana, dues desconeixen quan podran tornar a servir-ne i la dependenta d’una cinquena oficina de farmàcia al carrer de la Creu Coberta ha explicat que avui han rebut una comanda feta fa dues setmanes i que se’ls ha esgotat en qüestió d’una hora. Cap de les farmàcies acceptava encàrrecs i algunes fins i tot tenien a la porta cartells anunciant que no disposen de més tests per vendre.

El president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, que va advertir dissabte a EL MÓN sobre el caos logístic que impedia cobrir la demanda, va assegurar en declaracions a RAC1 que el subministrament de testos d’antígens milloraria abans de Nadal però que no estaria regularitzat, ja que la situació és molt “irregular”. Les comandes es fan a tres setmanes vista, i la que van fer és del novembre, quan feien 20 vegades menys de testos que ara mateix. A més a més, la demanda és tal que alguns establiments esgoten el material molt ràpidament quan arriba i ni tan sols cal acceptar reserves per col·locar el material.

Les farmàcies han lamentat que les duanes no donin prioritat a l’entrada d’aquest tipus de material. La federació d’associacions s’ha adreçat al Govern per dir-li que els farmacèutics podrien fer molt més del que fan en pandèmia. Tot i que l’entitat ha reconegut que ja fan més a Catalunya que a la resta de l’Estat, considera que estan molt per darrere de les farmàcies europees. Les farmàcies catalanes han fet uns 150.000 testos des que poden fer-ho, i 50.000 són dels últims 15 dies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Adrià Caselles a desembre 21, 2021 | 18:25
    Adrià Caselles desembre 21, 2021 | 18:25
    A les farmàcies del país, quan hi arribarà la llengua catalana escrita ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa