El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut obre la franja de 50 anys a 59 per demanar cita per a la tercera dosi
  • CA

Les persones de 55 a 59 anys ja poden demanar hora per rebre la tercera dosi de la covid-19, després que Salut hagi obert aquest dimarts a les 14 h aquest grup d’edat al portal de vacunació. Així ho ha confirmat el departament a l’ACN després que TV3 hagi avançat la informació. Salut ha anat obrint els grups de més edat perquè puguin rebre la tercera dosi -ara, tots els majors de 55 anys- i aquest dilluns va anunciar que començaria a administrar el reforç entre els vacunats amb AstraZeneca menors de 60. Els responsables sanitaris insisteixen en els darrers dies en la importància de rebre la tercera dosi quan toqui per augmentar la protecció davant la variant òmicron i més en plena sisena onada. També recalquen que cal demanar cita prèvia.

Les dades del Departament de Salut d’aquest dimarts mostren un empitjorament important de l’evolució de la pandèmia a Catalunya. Salut ha notificat 33 persones més ingressades en hospitals catalans, un fet que eleva la pressió hospitalària fins els 1.313 pacients hospitalitzats amb Covid. A més a més, la dada d’ocupació de llits de crítics és especialment dolenta amb un increment de 30 persones més de cop. Les unitats de cures intensives tenen avui a Catalunya 340 persones en estat crític. Destaca la xifra de morts notificades avui: 68 més, elevant el balanç a 24.374 defuncions.

Els nous casos confirmats per proves PCR i tests d’antígens (TA) han fet també un salt en volum. Salut notifica aquest dimarts 11.434 nous. El risc de rebrot suma 71 punts i se situa en 1.250. La velocitat de propagació o Rt baixa lleugerament fins a 1,67%, tot i que continua sent un valor elevat. La incidència acumulada a 14 dies passa a 771,38 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de positivitat puja fins a 11,50%.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat les restriccions per frenar la Covid aquest dimarts en una compareixença al Palau de la Generalitat: “Són mesures dures, que no desitjàvem, que ens dol profundament aplicar-les, però que són imprescindibles i raonables davant la situació en la qual ens trobem”. Aragonès ha basat les mesures en l’entrada de la nova variant Òmicron i el fet que les vacunes no protegeixen del tot. “Encara som molt vulnerables”, ha remarcat el president del Govern.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a desembre 21, 2021 | 16:22
    Anònim desembre 21, 2021 | 16:22
    A mi, nascut al 66, no em deixa demanar cita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa