El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut posa l’11 de febrer com a possible data d’obertura de l’oci nocturn
  • CA

Els representants de l’oci nocturn i el Govern s’han reunit aquest dimarts per quadrar una data de reobertura del sector. Tot i que s’ha establert que l’11 de febrer podria ser la data límit, el sector de les discoteques i bars musicals han afirmat que encara no hi ha res clar: “L’única conclusió que tenim és la possible arrencada el dia 11 de febrer, però ens hem quedat molt neguitosos perquè no se’ns ha assegurat que sigui la data definitiva. Encara no és segur”, ha explicat el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas. D’aquesta manera, l’oci nocturn tornaria a la normalitat amb un aforament d’entre el 80% i el 100% amb pista de ball oberta.

Les patronals del sector han lamentat que no s’hagi tret l’aigua clara de la reunió d’aquesta tarda i han recordat que encara no entenen perqué el Departament de Salut manté tancat l’oci nocturn: “Sortim més indignats perquè no sabem qui és que decideix i en base a quins criteris científics“, ha exclamat el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas. Entre les entitats assistents a la reunió hi ha hagut el Gremi de Discoteques de Barcelona i Fecasarm que reiteradament ha expressat el seu malestar amb la situació i ha recriminat al Govern que no hagi reconegut “el fracàs” de les restriccions a Catalunya, tal com ha explicat el president de l’entitat  Joaquim Boadas.

Lluny de donar una resposta clara, el Departament de Salut ha “tirat pilotes fora”, tal com han descrit els representants de l’oci nocturn. A més, el sector ha reclamat que arribin ja unes ajudes pel gremi “a l’alçada de les restriccions”:  “Només cobreixen un 0,5% de les pèrdues acumulades. Ajuts de 100 milions d’euros per a pèrdues de més de 35.000 milions d’euros. Totalment insuficient i ridícul”, ha afegit el secretari general de la Fecasarm.

Com a últimatum, Fecasarm ha declarat que la Generalitat “serà la responsable de forma conscient i volguda” de tots els efectes secundaris de mantenir l’oci nocturn tancat, com per exemple els botellots, una pràctica que Fecasarm ha assegurat que serà molt més comú quan s’aixequin les restriccions de reunions de màxim 10 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa