Salut, en desacord amb el canvi en les quarantenes a les escoles

Salut és contrària al nou protocol de quarantenes per als centres escolars que ha aprovat aquest divendres la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial. En un comunicat, Salut ha assegurat estar “en desacord” amb aquest canvi a només dos dies de la represa escolar pel canvi de protocol que suposa i per la necessitat d’informar la ciutadania així com els professionals de la Salut i l’Educació.

Tot i la recomanació estatal de no realitzar proves als contactes estrets escolars, Catalunya optarà per continuar fent-ne, com al primer trimestre, als centres d’infantil, primària i secundària. En el cas dels alumnes de primària es farà servir el mateix circuit utilitzat per als estudiants de secundària a través de les farmàcies adherides. Salut ja treballa en l’adequació dels protocols per a la seva aplicació a partir de la setmana vinent.

El sindicat USTEC també ha criticat aquest divendres el canvi en el protocol Covid per a la tornada a les aules i ha exigit que no s’apliqui la reducció de quarentenes. La portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, ha indicat a l’Agència Catalana de Notícies que la decisió del Ministeri de Sanitat d’eliminar les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada o menys de cinc positius és una “inconsciència” en ple auge d’òmicron i sense haver arribat al pic d’infeccions de la sisena onada. “És una mesura a tenir present més endavant, i sempre haurà d’anar acompanyada de cribatge”, ha remarcat.

Pel contrari, la presidenta de les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), Belén Tascón, troba una “bona mesura” que la Comissió de Salut Pública, amb el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, hagi aprovat un canvi de protocol i recomani que s’eliminin les quarantenes als centres educatius si els contagis de covid-19 no superen els cinc casos o no representen més del 20% dels alumnes de la classe. En declaracions a l’ACN, Tascón valora positivament aquest canvi perquè considera que “ajuda a aplicar la garantia del dret a l’educació sota el principi de no discriminació”. Per a la presidenta de l’aFFaC, és “una bona notícia per a les aules”.

Comentaris

  Talibàrnia Gener 07, 2022 | 19:19
  Tenim un govern de talibans. Porten el xip del control social a l'ADN. Sempre han de ser els més intervencionistes.
   Vivimos para j. a los demás Gener 07, 2022 | 20:00
   Correcto. Pero cambian de opinión cada vez que van a mear. Mañana dirán otra cosa.
   El Negi Conspi Gener 07, 2022 | 21:11
   La pandèmia porta a la por, la por a la vacunació i els fàrmacs, la vacunació i els fàrmacs al guany econòmic de les farmacèutiques i propietaris d'aquestes i el guany econòmic a la comissió que s'endú els "experts" i els polítics" Siguin del color que siguin tots volen trincar". Ara senten com funció tot és generar por per generar dines per a ell no per a nosaltres. Nosaltres com sempre a pagar com a borrecs que en realitat és el que som perquè nós ho deixem ser.
  ciutadà Gener 08, 2022 | 10:21
  Senyors de Salut, qui mana mana. I manen ellls, no vosaltres.

Nou comentari