El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut aposta per eliminar la mascareta a les aules a partir del març
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimecres que la Generalitat veu amb bons ulls la proposta de l’Associació Espanyola de Pediatria per començar a retirar la mascareta de les aules a partir del març. Un informe de l’associació de pediatres proposa una retirada progressiva de les mascaretes, començant el dilluns 28 de febrer per primer i segon de Primària. En paral·lel s’hauria de reforçar la ventilació de les classes, segons els pediatres.

“Conec bé el document i quadra amb el que nosaltres sempre havíem defensat com a un pas més cap a la normalització”, ha dit Argimon des de Vic. Segons el conseller, la Generalitat ja tenia previst portar la proposta a la comissió interterritorial de Sanitat que ha convocat el govern espanyol per la setmana que ve. La proposta dels pediatres inclou retirar la mascareta a primer i segon i esperar 15 dies per veure quin és l’efecte sobre els contagis.

Si el resultat és l’esperat, es passaria a la següent franja i així fins a arribar a sisè. Encara no hi ha data per als alumnes de secundària, que encara hauran d’esperar una mica. Argimon va avançar fa uns dies que els plans de Salut per eliminar les mascaretes als interiors prioritzarien l’escola. “El primer lloc on es traurà la mascareta als interiors serà a les escoles”, va dir el conseller, que en un principi va situar la data a finals de març, abans de Setmana Santa.

La fi de les quarantenes

De fet, la proposta que va fer Argimon la setmana passada és pràcticament calcada a la que detalla l’informe de l’Associació Espanyola de Pediatria. Salut també té pendent de decidir quan s’eliminaran les quarantenes dels alumnes asimptomàtics o que donin negatius als tests. El conseller va apuntar la setmana com a possible data, tot i que de moment no s’ha pres una decisió final.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar el dimarts que la intenció de la Generalitat era posar fi a les quarantenes abans d’acabar el mes, però va preferir esperar a la comissió de la setmana que ve per veure si el govern espanyol avala la mesura, tot i que Salut s’ha compromès a fer-ho encara que no s’autoritzi a tot l’Estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa