El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es manté ferm en eliminar les quarantenes escolars aquest mes
  • CA

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha confirmat que el Govern treballava en la data del 21 de febrer per eliminar les quarantenes dels contactes estrets a les escoles, però ha assegurat que primerament cal veure què decideix aquesta setmana la Comissió Delegada a nivell estatal. Tot i esperar a aquesta decisió d’àmbit estatal, Plaja ha confirmat que el Govern les eliminarà sigui com sigui abans que acabi el mes de febrer. “L’escenari ideal és fer públic quan es farà exactament aquesta setmana tan bon punt la Comissió nacional es pronunciï”, ha explicat. Per tant, el Govern esperarà al que es decideixi a nivell estatal, però si la resposta és negativa es tirarà endavant a Catalunya abans que acabi febrer.

Plaja ha assegurat que es tracta d’una decisió basada en criteris epidemiològics, pel que esperen que es pugui arribar a un acord amb la resta de comunitats. La portaveu ha fet referència a les dades d’aquest dimarts, que mostren una desacceleració de tots els indicadors. Tot i aquesta millora, Catalunya està a 150.000 contagis d’assolir la xifra dels 2 milions i mig de casos des del començament de la pandèmia, una xifra que ha crescut molt per la incidència de la variant Òmicron. De fet, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va explicar que més de la meitat dels casos acumulats durant tota la pandèmia es devien a aquesta variant. Ara, però, la pandèmia dona treva i s’estan reduint molt els contagis –gairebé un 50% en una setmana– i la resta d’indicadors epidemiològics.

Pressupost específic per cobrir les tardes de setembre a les escoles

Per altra banda, la portaveu ha explicat que l’executiu de Pere Aragonès destinarà un pressupost “que es concretarà pròximament” per cobrir les tardes de setembre a les escoles catalanes amb activitats extracurriculars. La portaveu ha assegurat que en els pròxims dies es determinarà d’on sortiran aquests diners i com es farà el procés perquè tots els centres tinguin prou professionals per cobrir aquestes tardes. Tot això, després que el Govern anunciés ara fa una setmana que s’avançarà l’inici del curs escolar al 5 de setembre i que el mes de setembre passarà a ser intensiu i per tant només hi hauran classes de 9 a 13h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa