El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rut Carandell, nova directora de Plataforma per la Llengua

Rut Carandell és la nova directora de la Plataforma per la Llengua. L’advocada substitueix en el càrrec a Neus Mestres, que ha estat al capdavant de l’entitat en els últims sis anys i que anunciat que té intenció de continuar vinculada a la plataforma assumint noves funcions. El relleu a la direcció s’ha produït aquest mateix mes de febrer.

Plataforma per la Llengua vol enfortir la seva estratègia de defensa del català en un moment complicat per la llengua, que “s’ha situat al centre del debat social i polític” pels atacs a la immersió lingüística. Carandell, que ja era membre de l’executiva de l’entitat, és llicenciada en Dret per la UB i té un màster avançat en Ciència Jurídica per la UPF.

Rut Carandell en una foto d’arxiu / Plataforma per la Llengua

Advocada i mediadora de professió, Carandell té un ampli bagatge professional, tant al sector públic com al privat. A banda de la seva carrera com a advocada, la nova directora de Plataforma per la Llengua ha estat secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, directora de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i directora de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral.

També és fundadora de l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia –entitat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura– i ha estat responsable de llengua del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya.

Front obert a les Balears

El Moviment per l’Escola en Català a les Illes –del qual forma part la plataforma– ha criticat la nova llei d’educació que es debatrà aviat al Parlament balear i denuncia que el govern de la socialista Francina Armengol pretén incorporar el castellà com a llengua vehicular. El bloc creu que és “inacceptable” que es vulgui reduir la presència del català a l’escola i recorden que la “llengua pròpia -i minoritzada- de les Illes Balears és el català i que els poders públics tenen el mandat de protegir-la i promoure-la”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 18, 2022 | 19:59
    Luisnomeacuerdo febrer 18, 2022 | 19:59
    Reunión de los camisas pardoamarillas para soltar bilis contra su país. Más de lo mismo, nada a destacar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa