El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Haver passat un refredat comú podria evitar contagiar-se de Covid

Nou descobriment que podria canviar el curs de la pandèmia. Un estudi britànic ha conclòs que les persones amb alts nivells de cèl·lules T -un tipus de glòbul blanc que ajuda a protegir el cos de les infeccions- generades després d’haver passat un constipat comú tenen menys probabilitats de contagiar-se de Covid. Els investigadors destaquen la importància d’aquesta troballa científica, que podria ajudar a proporcionar un nou model per a la producció de vacunes que proporcionin una immunitat més llarga i protegeixin contra variants actuals com Òmicron i Delta i mutacions futures.

Els investigadors de l’Imperial College de Londres subratllen que es tracta d’un “descobriment important” per a la lluita contra la Covid, però adverteixen que “ningú ha de confiar només en això”. Insisteixen que les vacunes segueixen sent la millor manera de protegir-se contra la Covid. Cal destacar que l’estudi d’aquests investigadors britànics va començar el setembre de 2020, quan la majoria de les persones del Regne Unit no havien patit encara la Covid.

El Dr Rhia Kundu, primer autor de l’estudi, de l’Institut Nacional del Cor i els Pulmons de l’Imperial assegura que “les persones que s’han exposat al virus SARS-CoV-2 no sempre s’han contagiat”, el que els ha portat a fer aquest estudi per entendre per què. “Hem descobert que els alts nivells de cèl·lules T preexistents, creades pel cos quan s’infecta amb altres coronavirus humans com el refredat comú, poden protegir contra la infecció de Covid-19”, assegurava Kundu en declaracions a Sky News.

“Encara que es tracta d’un descobriment important, és només una forma de protecció, i m’agradaria destacar que ningú hauria de confiar només en això”, adverteix el doctor. “La millor manera de protegir-te contra la Covid-19 és estar totalment vacunat, és a dir, tenir les dues dosis inicials i la tercera de reforç”, afegeix.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a gener 10, 2022 | 12:30
    Observador gener 10, 2022 | 12:30
    Millor informar-ne quan aquesta "teoria" estigui provada del tot i ben experimentada, altrament ara i ací, en el temps que vivim crea encara més confusió i incertesa entre molta de gent. Deixeu-nos pair la informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa