El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut recomana limitar la interacció per Nadal a dues bombolles
  • CA

El Departament de Salut ha reiterat aquest dilluns que aquestes festes de Nadal cal reduir la interacció el màxim possible i en concret, segons ha afirmat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, les trobades s’haurien de limitar a dues bombolles. Es considera que en les trobades de Nadal el més recomanable és trobar-se físicament només amb les persones amb qui es conviu normalment i ampliar aquest cercle a persones amb qui s’hi té un contacte habitual, més enllà de la convivència diària. Les interaccions socials que impliquin proximitat física i que surtin d’aquest esquema són a hores d’ara un risc d’infecció elevat, donada la situació d’augment de la incidència.

Salut, que ha fet balanç de la situació epidemiològica, ha traslladat les seves aportacions per a una reunió de la comissió delegada de la Covid-19, que presidirà Pere Aragonès aquesta tarda. En principi es preveu que en el marc d’aquesta comissió es decideixin mesures o restriccions com les que demanen els darrers dies experts i personal sanitari. La pressió és màxima en un entorn dominat per la incertesa que ha aportat la variant Òmicron amb la pèrdua d’efectivitat de les vacunes un any després que es comencessin a posar. A banda de la reunió de la comissió delegada, hi ha nivell estatal dimecres la reunió de presidents convocada per Pedro Sánchez, trobada de la qual també en podrien sortir restriccions a nivell estatal.

En plena crida per administrar la tercera dosi en els grups de més risc, Cabezas ha volgut recordar que tenir la tercera dosi posada “no vol dir que no hàgim de portar la mascareta sempre, reduir la interacció social al màxim, estar en la nostra bombolla o una més, reduir el nombre de persones, ventilar moltíssim i si podem fer activitats a l’aire lliure millor”. La secretària de Salut Pública ha subratllat que “estem en pandèmia i en una onada; cadascú ha de formar part de la solució, ens hem de vacunar i demanar cita”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa