Durant l’últim any la pizza i la cultura i tradició italiana que l’envolta s’han convertit en un autèntic fenomen viral a les xarxes socials, especialment a TikTok. El canal de l’Eric Ayala, un jove que va marxar a impregnar-se de l’art de fer pizza a Nàpols, va revolucionar completament internet. De sobte, gent que l’interessava la gastronomia va trobar un racó a les xarxes on aprendre més sobre què significa convertir-se en pizzaiolo, és a dir, un mestre pizzer. Des del forn de llenya de casa seva, l’Eric ensenyava als seus milers de seguidors tots els secrets per fer una bona pizza. Ara, però, ho farà des del seu local.
Tres anys després de la seva aventura italiana i cuidant molt el producte i la procedència dels ingredients, l’Eric ha traspassat la pantalla i ha obert el seu primer local físic a Catalunya. Es tracta d’Il figlio di Emiliano, una pizzeria ubicada al carrer Mare de Déu de les Neus de Sabadell. Fa tot just una setmana va obrir per primera vegada les portes del restaurant i va obtenir una gran rebuda. “Fa tres anys vaig provar la primera pizza margarita a Nàpols, en una pizzeria napolitana, i em vaig tornar completament boig. No ho podia entendre, jo volia arribar a crear una cosa d’aquesta magnitud”, relata l’Eric en una de les publicacions al seu compte de TikTok on retransmet i presenta en societat l’obertura del seu primer local.
Acostar Itàlia a Catalunya
A banda d’explicar tots els secrets per fer una bona pizza, aturar-se en les proporcions i la quantitat de formatge que ha de portar perquè el gust empleni la boca dels comensals, l’Eric també ha creat una comunitat on traslladar tot el seu coneixement dels productes d’origen italià. Conceptes com “mozzarella de búfala Campana DOP” ja s’han convertit en recurrents al canal, i és que més enllà d’explicar el producte també parla de la seva procedència.