Pimec proposa suspendre de sou i feina als treballadors que no tinguin el certificat covid

El secretari general de Pimec, Josep Ginesta, ha estat taxatiu a l’hora de proposar suspendre de sou i feina als treballadors que no tinguin el certificat covid. Ha fet aquesta polèmica afirmació durant una entrevista aquest diumenge a RAC1, on ha dit que si el treballador decideix no vacunar-se ni fer-se la prova per accedir al centre de treball, és a dir “no col·laborar en l’interès comú ni en la salut de tothom”, caldria “suspendre el contracte de treball i la persona deixi de rebre el seu salari”. Ho ha dit en referència a les protestes que hi ha a Itàlia, on els treballadors han de presentar el certificat per poder accedir als seus llocs de feina, fins i tot si fan teletreball.

Ginesta també s’ha fet eco de la situació d’estats com a Àustria, on les empreses d'”un ventall ampli d’activitats” poden exigir el certificat abans de contractar i a més, qui refusi una feina on s’exigeixi aquest passaport “pot perdre les prestacions d’atur”. La patronal catalana ha demanat reunions amb el Govern per tractar la matèria, segons ha explicat, “però fins ara el Departament de Salut no ha volgut”. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va obrir la porta al certificat covid només per accedir a establiments “en cas que s’hagin de fer passes enrere”. En cap cas el conseller contempla exigir-lo per accedir a la feina.

L’obligació d’ensenyar el passaport sanitari a l’hora d’accedir al lloc de treball, considera Ginesta, seria un “incentiu a la vacunació”, no només per les molèsties que significa fer-se un test cada 48-72 hores, “sinó pel cost econòmic que ha d’assumir la mateixa persona”. En aquest sentit, la patronal calcula que hi ha uns 300.000 treballadors sense vacunar a Catalunya.

L’exsecretari general de Treball també ha afegit que seria feina de les administracions “buscar alternatives per protegir” aquestes persones. “No estem d’acord que aquest dret individual –de no vacunar-se– sigui a costa d’exposar altres companys o les empreses a un major risc de contagi”, ha resolt.

Comentaris

  Els 'ñordos' de la Catalunya província del 155 Octubre 17, 2021 | 16:49
  Aquest llepaculs dels espanyols i la patronal que representa són la mateixa escòria ocupant i dictadora amb Catalunya que els amos del mitjà que l'ha entrevistat. Així de clar i senzill. Tots aquests i altres igual de franquistes disfressats de suposats demòcrates, quan ens alliberem dels castellans i el país recuperi la seva dignitat i sigui de nou lliure -com ho van ser els Països Baixos quan es van alliberar de l'ocupació de la xacra alemanya- acabaran a la picota. Temps al temps.
  carles Octubre 17, 2021 | 18:09
  Feixista !
  Vendetta Octubre 17, 2021 | 19:31
  Millor com la xina ki no estige vacunat cap al camp de concentracio
  Vacunat tu contra l'estupidesa Octubre 18, 2021 | 08:40
  Quina merda de patronals que sempre trien dictadorets cretins i estults com a representants.
  borinot Octubre 18, 2021 | 10:20
  el ginesta és un vividor, paraules buides, d'un que no fot ni brot
  Pallassos sincronitzats Octubre 18, 2021 | 10:36
  No podia fallar que el venut de José Antich ja els hi aplana el camí en el seu pamflet subvencionat. I tot això quan ja s'ha demostrat que la vacuna no impedeix el contagi, i en un moment on ja estan a punt de sortir al mercat tractaments eficaços que deixaran la gran majoria de casos a nivell d'una grip. És evident que el que pretenen aquests patrons és disposar de més eines de control i acomiadament dels treballadors abans la pandèmia deixi de ser una excusa creïble.

Nou comentari