El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les pensions mínimes i no contributives augmenten en un 3%
  • CA

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dijous que les pensions mínimes i no contributives augmentaran en un 3% el 2022. Segons ha explicat l’exportaveu del govern espanyol, la resta de pensions es revaloritzaran en funció de la inflació mitjana dels dotze mesos anteriors que es registri el proper mes de novembre, que és el que decreta la reforma de pensions que actualment es tramita al Congrés. És per aquest motiu que el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2022 no contempla la xifra que augmentaran el proper any.

La ministra Montero ha assenyalat que a partir d’ara la revalorització de les pensions es deslliga dels Pressupostos perquè evolucionin segons el cost de vida, a través d’una de les claus que contempla la reforma de les pensions que van pactar el govern espanyol i els agents socials. La Moncloa calcula que la revalorització de les pensions contributives i no contributives afectarà a més de 10 milions de pensionistes, segons ha destacat la titular d’Hisenda.

Montero ha donat aquestes explicacions en la mateixa roda de premsa que ha informat sobre l’acord al qual ha arribat el govern espanyol de tirar endavant els Pressupostos Generals de l’Estat de cara al 2020, que tindran una inversió de 40.000 milions d’euros. Ho ha fet dos dies després que el PSOE i Podemos arribessin a un acord sobre aquesta qüestió, després que pactessin tirar endavant la llei d’amnistia, una línia vermella de la formació de Ione Belarra.

Ara fa falta dur aquests comptes al Congrés dels Diputats, i que sigui la Cambra Baixa qui doni la llum verda per tirar-los endavant. Montero ha reconegut aquest mateix dijous que la prioritat del govern espanyol és pactar amb aquelles formacions que van permetre la investidura de Pedro Sánchez. És per aquest motiu que ha picat l’ullet al Partit Nacionalista Basc (PNB) i a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa