Moncloa aprova els pressupostos amb una inversió de 40.000 milions

Montero assenyala ERC i PNB com a socis prioritaris per aprovar els comptes al Congrés

El govern espanyol ha aprovat aquest dijous els Pressupostos Generals de l’Estat per al curs 2022 en un consell de ministres extraordinari. La Moncloa ha inclòs per a aquests comptes 40.000 milions d’euros d’inversió pública. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat que els socis prioritaris per aprovar aquests pressupostos al Congrés dels Diputats són aquelles formacions que van permetre la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol i, per tant, ha picat l’ullet al Partit Nacionalista Basc (PNB) i a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Montero ha assegurat que aquesta inversió de 40.000 milions d’euros suposa una xifra rècord pel que fa als comptes espanyols. “No s’havia assolit mai tal magnitud”, ha declarat la ministra, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La titular d’Hisenda també ha volgut destacar l’aposta pels joves que fan aquests nous comptes. Ja que hi dediquen 12.550 milions d’euros amb una despesa en beques de 2.199 milions d’euros i ajudes al lloguer o al bo cultural. D’altra banda, Montero ha concretat que els comptes incorporen 27.633 MEUR dels fons europeus, un 3,8% més que l’any passat.

Aquest anunci del govern espanyol arriba dos dies després que el PSOE i Podemos celebressin que havien arribat a un acord per tirar endavant aquests pressupostos. L’acord va arribar després que s’arribés a un pacte per tirar endavant una llei sobre l’habitatge, que era precisament una de les línies vermelles del partit de Ione Belarra per tancar els comptes amb els socialistes espanyols.

Una de les mesures més cridaneres d’aquest pacte és el bo cultural dirigit a tots els joves que compleixin 18 anys: se’ls donarà 400 euros perquè els puguin gastar en continguts o espectacles culturals. És a dir, que amb aquests diners podran comprar llibres, o entrades de teatre, de cine, o fins i tot comprar-se un videojoc. La intenció de l’executiu espanyol és que els diners no es puguin gastar només en un sector.

Comentaris

    JordiP 08/10/2021 10:09 am
    El Bolaño ha estat explicant-li a la Rosel l'enorme inversió a Catalunya prevista als PPGGE. Davant els dubtes de la Laura sobre el % de compliment, ha tingut la enorme, descomunal barra d'afirmar que el % tampoc es completa mai el totes les altres CCAA, i que Catalunya va rebre més inversions que cap altre. bé. Un altre triler. es coneix que quan a Madrit busquen un nou ministre, a l'anunci diuen: "Se busca ministre. Cateto, monoligüe, tossut, malgastador, anticatalà. Té d'acreditar un mínim de sis anys d'experiència en triles, daus carregats, tocomocho, naipes marcats i fullerismes diversos. Honrats, abstenir-se".

Nou comentari