El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bufetada a la patronal de l’oci nocturn per la petició de reobertura de les discoteques
  • CA

El Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat la petició de la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, perquè es permetés la reobertura de les discoteques a la nit a Catalunya. La patronal havia recorregut una resolució del Govern que mantenia la prohibició d’obrir els interiors d’aquests establiments i l’obligació de tancar l’activitat a les 00.30 hores. L’oci nocturn reclamava poder obrir fins a les 03.30 hores (amb 30 minuts de marge per desallotjar els clients).

La patronal de l’oci nocturn també havia reclamat a la justícia que requerís al Govern la implementació d’un sistema d’accés a les discoteques per poder afrontar una reobertura de forma segura, permetent l’accés només a les persones que haguessin superat un test entre les 24 i les 48 hores prèvies, que tinguessin la pauta completa de la vacuna o bé que haguessin passat la Covid-19 entre els tres i els sis mesos anteriors. Tot això amb un sistema que complís els requistis per no vulnerar la intimitat dels usuaris ni revelés dades personals.

La resolució del TSJC sobre l’oci nocturn sembla atorgar la raó al Govern quan defensa la validesa de les restriccions nocturnes, com el toc de queda, per reduir la incidència de la Covid-19. “Amb una disminució de la incidència acumulada de 618,9 casos per 100.000 habitants en els darrers 7 dies, a la data de la interlocutòria de ratificació de 22 de julol de 2021, a la IA en 7 dies a la data de l’informa de 17 d’agost de 2021, que justifica i fonamenta la resolució recorreguda, de 149,6 casos per 100.000 habitnats, quatre vegades menys”.

La incidència acumulada total en set dies, segons el tribunal, i per franges d’edata la que es fa referència en l’informe que justifica la resolució recorreguda és molt menor que la que va justificar les restriccions de movilitat nocturna, “però no són reflex d’una situació de normalitat o suficient millora que justifiqui la suspensió d’altres restriccions, a falta de prova que acrediti el contrari i demostrin l’error dels informes tècncis en els que es fonamenta la resolució recorreguda”.

El TSJC també retreu a la patronal de l’oci nocturn que no aporta capi informe pericial d’especialista de categoria similiar al dels que emeten els informes que justifiquen la resolució reocrreguda, que els contradigui o posi en qüestió. La decisió del tribunal ha estat ja resposta pel secretari general de la patronal, Jaume Boadas, que en declaracions al programa Planta Baixa de TV3 ha dit que el sector només volia posar odre als botellots.

El Govern ho celebra

El Govern ha celebrat aquest dijous la decisió del TSJC d’acceptar les seves al·legacions pel que fa a l’obertura de l’oci nocturn a curt termini. En aquest sentit, ha insistit que encara cal “prudència i precaució”, perquè hi ha un important nombre de persones ingressades a l’UCI. La secretaria general de Salut, Meritxell Masó, ha admès que són conscients del “malestar” del sector i que treballaran per poder-los facilitar l’obertura “com més aviat millor”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 02, 2021 | 17:48
    Doctor Strangelove setembre 02, 2021 | 17:48
    Ah, l'oci nocturn s'ha de tancar dins de locals no ventilats, però tots els hiperventilats com jo podem sortir, sense cap mesura i com si res esdevingués, amb la terregada botellera no vax a infectar del coronavirus a tota la població. Molt bé iaios, la coherència al poder judicial espanyol. Si és el que dic sempre, dona el poder a un jutge i t'arreglarà Espanya. Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa