Els països rics reben en un mes més vacunes que l’Àfrica en tot l’any

La Unió Europea, els Estats Units i el Regne Unit han rebut en les últimes sis setmanes més dosis de vacunes contra la Covid-19 que el conjunt d’Àfrica en tot l’any, segons una aliança d’ONGs que temen que, al ritme actual, la primera dosi no haurà arribat al conjunt de la població africana fins a abril de 2023. En concret, entre l’11 de novembre i el 21 de desembre, la UE, el Regne Unit i els Estats Units van rebre 513 milions de dosis de vacunes, mentre que la dada global d’Àfrica en tot 2021 ronda els 500 milions. Només el 8,6% dels ciutadans africans compten amb la pauta completa de vacunació, mentre que els països del G7 acumularan un excedent de 1.400 milions de dosis fins a març de 2022.

L’Aliança People’s Vaccine ha advertit en un comunicat del perill de “condemnar al món a un cicle interminable de variants, reforços, restriccions i fins i tot confinaments” si les vacunes no arriben de manera equitativa a totes les parts del planeta. La directora de polítiques de salut d’Oxfam i de la citada aliança, Anna Marriot, ha assenyalat que “en bloquejar les solucions reals per a l’accés a les vacunes als països més pobres”, els països rics “estan prolongant la pandèmia i tot el sofriment que això comporta”. És la mateixa afirmació que va fer fa uns dies l’Organització Mundial de la Salut.

Una visió que també comparteix el director de Global Justice Now, Nick Dearden: “Si volem tornar a tenir un Nadal normal, necessitem vacunar a tothom”. Per a això, l’Aliança People’s Vaccine advoca per acabar amb les patents de les vacunes, proves i tractaments.

Una portaveu de l’Aliança Africana per al Lliurament de Vacunes, Maaza Seyoum, ha lamentat que, fins ara “els líders del nord global han optat pels obscens beneficis de les empreses farmacèutiques abans que per la vida de la població d’Àfrica”. No obstant això, ha afegit, la variant Òmicron, detectada per primera vegada a Sud-àfrica, “demostra que la desigualtat en les vacunes és una amenaça per a totes les persones i a tot arreu”.

Comentaris

  Bot Desembre 24, 2021 | 18:00
  Els sicaris dels Rothschild-Rockefeller
  moi Desembre 24, 2021 | 19:05
  bla bla bla bla, sempre plorant...
  Narcís Desembre 24, 2021 | 19:23
  Ara me n' assabento que espanya és un país ric després de la quantitat de ' depredators ' que té ! PD : i de sa deuta pública ni en parlem !
  fat boy Desembre 25, 2021 | 21:30
  Al menys estan lliures de les urpes malignes de les grans farmaceutiques oi?. Es moriran d'una diarrea perque no tenen ni llexiu per purificar l'aigua (ai, perdo, que el clor produeix productes organoclorats que maten de cancer quan ets vell, llastima que la majoria no arriba als 50) pero al menys no enriquiran als perversos que fabriquen les vacunes.

Nou comentari