El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oci nocturn reobrirà l’11 de febrer sense restriccions
  • CA

El Govern ha anunciat que l’oci nocturn podrà reobrir l’11 de febrer sense restriccions. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que les discoteques i el bar musical podran obrir sense cap limitació d’horaris ni aforament i que tampoc serà necessari l’ús del passaport Covid. Amb la reobertura de l’oci nocturn, la Generalitat posa fi a totes les restriccions vigents després que la sisena onada hagi entrat en remissió.

“Estem més a prop de començar una nova fase, però ara com ara no es pot donar la pandèmia per acabada”, ha insistit la portaveu. L’11 de febrer era la data que s’havia posat sobre la taula durant la reunió amb el sector. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, era partidari de reobrir l’oci nocturn amb antelació perquè és un sector que ha estat “molt castigat” durant la pandèmia i així tindrà prou marge per preparar-se per la celebració del Mobile World Congress, que començarà el 28 de febrer.

Canvis a les escoles

Plaja també ha anunciat que el Govern vol acabar amb les quarantenes a les escoles, tot i que ha avisat que no serà un canvi immediat perquè la modificació dels protocols s’ha de fet amb temps. La intenció és que es puguin eliminar les quarantenes dels alumnes que no tinguin símptomes i que donin negatiu abans de finals de febrer. La decisió arriba després que la Societat Catalana de Pediatria hagi mostrat la seva preocupació pels “efectes negatius” de les mesures en els infants.

El Govern portarà la proposta a la Consell Interterritorial del ministeri de Sanitat perquè la fi de les restriccions es pugui fer de manera coordinada a tot l’estat, però Plaja ha assegurat que Catalunya acabarà amb les quarantenes tan si hi ha acord com si no. L’eliminació de les mascaretes o dels grups bombolla no està sobre la taula perquè són mesures que depenen del govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa