El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oci nocturn celebra la reobertura després de 600 dies de tancament

L’oci nocturn ha celebrat la reobertura del sector el proper 11 de febrer després que el Govern obligués els locals a abaixar persianes al Nadal, sumant més de 600 dies tancats des de l’inici de la pandèmia. Els propietaris de les discoteques han recordat que la tornada a l’activitat no havia suposat en cap moment un repunt dels casos i per tant no hi havia la necessitat de mantenir l’oci nocturn tancat. Finalment, el Govern els hi ha donat la raó i el proper 11 de febrer podran tornar a pujar les persianes dels seus establiments. D’alta banda, els propietaris també han assegurat que recomanaran l’ús de mascareta però adverteixen de la “dificultat” que els clients sempre la portin.

Organitzacions com Fecasarm o com el Gremi General de Discoteques de Barcelona han demanat que aquesta sigui “l’última vegada que es tanca” el sector. “Esperem que sigui la definitiva”, ha dit el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona, Ramon Mas. Pel que fa a la reobertura ha estat “un èxit” segons els propietaris davant les complicacions. D’aquí a 10 dies els establiements podran obrir les portes amb un 100% d’aforament i sense necessitat d’ensenyar el certificat Covid. El sector ha celebrat “tenir una data clara” per preparar l’operativa per tornar a funcionar i també poder-ho fer amb l’horari habitual, fins les sis del matí.

En relació a les mascaretes, els empresaris de l’oci nocturn han reiterat la dificultat d’obligar a portar-la en tot moment en espais d’interacció com les discoteques i han assegurat que optaran per “recomanar” el seu ús. “Nosaltres hem de fer tot el possible perquè la gent ho porti però l’operativa és molt complicada”, ha afegit el secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona. Les discoteques han reiterat que el tancament a les portes de Nadal va ser “injust” perquè era “la millor setmana de l’any pel sector”, que creia que com a mínim podrien obrir fins la Nit de Cap d’Any. “Esperem que aquesta sigui una etapa definitiva. Ha sigut molt dur aquest tancament. Els treballadors, els empresaris i els clients necessiten tornar a la normalitat”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa