El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montserrat crearà un cor mixt per primera vegada en mil anys

L’Escolania de Montserrat crearà per primera vegada en mil anys un cor mixt format per nois i noies d’entre 17 i 24 anys. El nou cor, que no serà professional i servirà per donar descans als membres de l’Escolania, es posarà en marxa el pròxim mes de setembre i assajarà i actuarà una vegada al mes. El Monestir ha qualificat la iniciativa de “molt important” en la història de l’escolania.

“Seguim una tradició antiga, que té un valor per ella mateixa, i no volem perdre el que tenim perquè molta gent l’aprecia, però també ens sabia greu no donar resposta a les peticions de tenir noies”, ha explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) el prefecte de l’Escolania, Efrem de Montellà. Les audicions per escollir els candidats del cor es faran el 27 de maig i el 3 de juny, segons ha informat la comunitat benedictina.

L’Escolania de Montserrat durant la Salve a la basílica de Montserrat / ACN

Obrir-se als nous temps sense perdre una tradició mil·lenària

El Monestir vol donar resposta a una reivindicació que ve de lluny sense acabar amb una tradició mil·lenària. “És una novetat perquè en prop dels mil anys d’història, Montserrat mai ha tingut un cor amb veus femenines i masculines”. Efrem de Montellà diu que volen “donar resposta a tothom”, però de moment no es plantegen incorporar nenes a l’Escolania, que forma cantaires des del segle XIII i és considerada com l’escola més antiga d’Europa.

El prefecte reconeix que està per veure quin interès despertarà el nou cor, tot i que esperen que es pugui posar en marxa el pròxim curs. “Ara l’engeguem i en ser una cosa nova, té un punt de desconegut”, assegura. El nou Cor de Cambra de l’Escolania de Montserrat estarà format per 20 o 25 veus i el seu director serà l’actual sotsdirector musical de l’Escolania, Pau Jorquera. Cada any es revisarà la configuració del cor i els seus membres podran mantenir-s’hi sempre que compleixin amb l’edat fixada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Paquitu a març 15, 2023 | 12:17
    Paquitu març 15, 2023 | 12:17
    Que macos i tendres… que bonics que són… No necessiten pas un educador social carinyós i amable???
    • Icona del comentari de: nil a març 15, 2023 | 17:14
      nil març 15, 2023 | 17:14
      malalt
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a març 15, 2023 | 13:39
    Gonzalo març 15, 2023 | 13:39
    Será el único sitio donde esas mujeres estarán tranquilas... jajaja!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa