El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mesures contra rellotge a la ‘disco’ on es va produir una allau
  • CA

La discoteca Lemon de Sant Cugat del Vallès ha hagut de moure fitxa per evitar que es repeteixin les allaus humanes del cap de setmana passat, on sis persones van quedar ferides. Per això, el local del grup DrinkKing ampliarà les mesures de seguretat i habilitarà un sistema de dues cues, una per a entrades comprades prèviament i una altra per la resta. La discoteca també duplicarà el nombre d’agents de seguretat, ja que la setmana passada es van començar a registrar empentes de la gent ja a la porta de la discoteca. Hi va haver tantes empentes i cops que finalment els propietaris van acordar amb la policia que havien d’obrir les portes perquè la gent hi entrés de manera gratuïta.

Per evitar aquesta perdua d’ingressos i preservar la seguretat dels assistents, la discoteca ja ha pres mesures que s’aplicaran des d’aquest divendres, amb la previsió que aquest cap de setmana també hi assisteixin centenars de persones. El cap de setmana passat s’havia obert una llista amb reserva d’entrada, però va haver-hi tantes peticions que es va acabar tancant.

La patronal de l’oci nocturn, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), assegura que el local va complir en tot moment amb la normativa i que no es va arribar al límit permès per les mesures sanitàries vigents. “La discoteca estava al 90% de capacitat, no estava limitada al 70% perquè era tot en espais exteriors, i tampoc calgui el certificat covid”, explica en declaracions a l’ACN el president de la Fecasarm, Joaquim Boadas. En aquest sentit, recorda que l’aforament als espais exteriors de la discoteca té un topall de 2.700 persones, una xifra a la qual no es va arribar.

Boadas considera que la situació viscuda el cap de setmana passat referma la seva tesi que hi ha una necessitat de la ciutadania de disposar de locals d’oci nocturn per la situació de tancament que “s’ha allargat massa” i ha fet que “molts joves hagin optat per models alternatius, com els botellots, amb totes les complicacions que se n’han derivat a ciutats com Barcelona o Cerdanyola del Vallès”.

“La reobertura dels locals és una notícia positiva perquè la gent quedarà més repartida i no hi haurà aglomeracions al carrer”, assegura. No obstant, demana que es permetin aforaments del cent per cent: “Com que hi ha més demanda que la prepandèmica hi haurà gent fora que quedarà fora i buscarà una alternativa, és una mala notícia que la Generalitat segueix apostant pels botellots, malgrat haver-se vist com érem la única alternativa a les destrosses que s’han produït”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa