El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campanya de la Plataforma per la Llengua per fomentar el català a la universitat

La Plataforma per la Llengua ha impulsat una nova campanya per promoure el català a les universitats del país. Aquesta campanya, que arriba de la mà de l’ONG del català amb la col·laboració de la Generalitat, té per objectiu que els alumnes que han de matricular-se a la universitat entenguin la importància d’aprendre català i formar-se professionalment en aquesta llengua. Per això, estudiants del món sencer expliquen a través de vídeos curts per què s’ha d’aprendre català.

Alguns dels vídeos estan dirigits a estudiants estrangers per tal que tinguin un primer contacte amb el català, l’aprenguin i el facin seu. Aquest pròxim curs, a més, la Universitat de Barcelona farà una prova pilot amb traductors simultanis perquè els alumnes que encara no entenen el català puguin seguir una classe impartida en aquest idioma sense que la resta d’estudiants hagin de canviar-se al castellà.

El testimoni del David: “Faig menys assignatures en català del que m’agradaria”

“La universitat va tenir un paper fonamental per aprendre el català: va ser una primera presa de contacte”, explica el David, un dels protagonistes dels vídeos que impulsarà la Plataforma per la Llengua. Aquest estudiant va arribar ara fa tres anys de les Illes Canàries per estudiar Filosofia a la UB i allà va ser on va entrar en contacte amb el català, una llengua que ara domina. “Faig menys assignatures en català de les que m’agradaria: són un incentiu per millorar la llengua”, explica l’estudiant. 

El seu és només un dels testimonis d’un conjunt de vídeos curts que difondrà la Plataforma per la Llengua dintre de la campanya “A la universitat, matricula’t en català”. La campanya arrenca justament ara que comença el període de matriculació universitària per tal d’animar els estudiants a matricular-se a assignatures en català per normalitzar la llengua a la universitat i que després la puguin utilitzar també en la seva vida social.

A banda dels vídeos, la campanya té altres formats per arribar a tothom. Hi ha també cartells, volants i posts a les xarxes socials amb les experiències d’alguns estudiants que ja han après català gràcies a la universitat.

Més notícies
Plataforma per la Llengua en una roda de premsa / ACN

Plataforma per la Llengua vol un front judicial comú contra el 25% de castellà

Notícia: Plataforma per la Llengua vol un front judicial comú contra el 25% de castellà
Comparteix
L’entitat reclama a la Generalitat que s’aliï amb les entitats de defensa del català per recórrer la interlocutòria del TSJC
Notícia: Plataforma per la Llengua vol un front judicial comú contra el 25% de castellà - Mobile
El president d'Òmnium, Xavier Antich, atén la premsa / ACN

Òmnium i la Plataforma per la Llengua es personen al TSJC contra el 25%

Notícia: Òmnium i la Plataforma per la Llengua es personen al TSJC contra el 25%
Comparteix
Òmnium considera que cal "esgotar totes les vies a l'abast per defensar el dret a una escola en català per a tothom" i l'ONG del català anima altres entitats a sumar-s'hi
Notícia: Òmnium i la Plataforma per la Llengua es personen al TSJC contra el 25% - Mobile
Participants en la manifestació de Som Escola en defensa de la immersió lingüística i l'escola en català / Jordi Borràs

El pla de Plataforma per la Llengua per blindar de veritat el català a l’escola

Notícia: El pla de Plataforma per la Llengua per blindar de veritat el català a l’escola
Comparteix
L'entitat exigeix al Parlament que asseguri una immersió total en català a totes les escoles de Catalunya
Notícia: El pla de Plataforma per la Llengua per blindar de veritat el català a l’escola - Mobile
Borràs i Torra a la foto de família dels participants en l'acte contra la reforma de la llei de Política Lingüística / Plataforma per la Llengua/Jordi Borràs

La Plataforma per la Llengua celebra la retirada de Junts del pacte pel català

Notícia: La Plataforma per la Llengua celebra la retirada de Junts del pacte pel català
Comparteix
Junts va començar a recular en veure la polèmica que despertava aquest pacte i finalment s'ha despenjat del tot
Notícia: La Plataforma per la Llengua celebra la retirada de Junts del pacte pel català - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: adolf a juliol 08, 2022 | 07:52
  adolf juliol 08, 2022 | 07:52
  Tot això son performances com la del 25 %, que no serveixen per res , només per dir que feu algo en un país que s'està desnacionalitzant i desnaturalitzant a velocitat supersònica perquè el govern, ANC, OMNIUM, PLATAFORMA per la llengua..... no teniu valor de dir el que realment cal fer assenyalant l'arrel dels problemes per la supervivència d'aquest país.
 2. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a desembre 10, 2022 | 13:57
  Veterà antifranquista. desembre 10, 2022 | 13:57
  Però, no haviem quedat que, amb la Constitució i l'Estatut la llengua estava salvada i protegida?. I tant que no ho estava, ja ho veieu. I els que ens adonarem del parany erem uns franquistes uns anticatalans, uns antidemócrartes, etc.etc. Ja ho esteu veient, ja ho estem veient tots.
 3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a desembre 10, 2022 | 13:57
  Veterà antifranquista. desembre 10, 2022 | 13:57
  Però, no haviem quedat que, amb la Constitució i l'Estatut la llengua estava salvada i protegida?. I tant que no ho estava, ja ho veieu. I els que ens adonarem del parany erem uns franquistes uns anticatalans, uns antidemócrartes, etc.etc. Ja ho esteu veient, ja ho estem veient tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa