La pandèmia dispararà la disfunció erèctil

Experts asseguren que s'obre un nou capítol, el de la sexualitat post-Covid

El cap de Servei d’Urologia de l’Hospital Quirón Ruber 39 de Madrid, François Peinado, ha advertit que “en els propers mesos o anys es detectaran més casos de disfunció erèctil relacionats amb la pandèmia”, tant per factors psicògens, com l’estrès, com per l’afectació de la malaltia de la Covid a nivell orgànic. En la línia del que ha expressat Peinado s’han manifestat també els doctors Javier Romero-Otero, cap de Servei Urologia HM Hospitals a Madrid i responsable Unitat Andrologia i Cirurgia Recosnstructiva de l’HU12 octubre, i Eduard Ruiz Castañé, director d’el Servei d’Andrologia de la Fundació Puigvert a Barcelona.

Concretament, Romero-Otero ha precisat que la disfunció erèctil associada al context de Covid-19 té dos orígens. “D’una banda, psicògen, derivat de la situació d’estrès, que està provocant un impacte directe en l’esfera psicològica, que redunda en la sexual, de l’altra banda, a nivell orgànic per als que han passat la malaltia, ja que que el SARS-CoV-2 ataca fonamentalment a l’endoteli, i on més abunda aquest teixit en el cos humà és al penis “, ha explicat.

De manera que, tal com ha continuat l’expert, la infecció per Covid està directament relacionada amb la disfunció erèctil per diferents teories. En primer lloc, per la endotelial; en segon lloc, pel dèficit de testosterona que produeix el virus i, en tercer lloc, segons el doctor pot haver-hi “una influència hormonal, a més de la testosterona, en el control de tota la sexualitat”. Així, conclou que “sí que hi ha una disfunció erèctil major per la pandèmia, tot i que encara falten estudis minuciosos”. Per la seva banda, el doctor Ruiz Castañé ha sentenciat que “s’obrirà un capítol nou i hi haurà una sexualitat post-Covid”.

Nou comentari